ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - "ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ" ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΜΕ ΑΓΩΓΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ - "ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ" ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δείτε την ανακοίνωση του πρώην υπουργού Χρήστου Θεοδώρου ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις offshore εταιρείες της Κύμης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα καταθέσει αγωγή εναντίον του Βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος ενορχηστρώνει την παραπληροφόρηση
Τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ να εξυφαίνεται συστηματικά μια ύπουλη προσπάθεια εμπλοκής του ονόματός μου στην υπόθεση των περιβόητων 24 offshore της Κύμης.
Η συκοφάντησή μου, γίνεται με ανοιχτή συκοφαντική, για εμένα, παραπληροφόρηση, από χαμηλής αξιοπιστίας, σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ, στηριζόμενη στην «σταυροφορία» του πολιτικού Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, βουλευτή Εύβοιας (και με παρουσία του σε τέτοια ΜΜΕ), για την αποκάλυψη πολιτικών, πίσω από τις offshore της Κύμης. Επειδή η ιδιότητα του πολιτικού της Κύμης, μεταπολιτευτικά,. παραπέμπει και «φωτογραφίζει» αποκλειστικά εμένα και επειδή η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη, αλλά και επικίνδυνη, ως προς το ποιες δυνάμεις και ποιο ήθος τελικά θα επικρατήσoυν, μετά την οδυνηρή δοκιμασία που περνάει η χώρα μας, θα ήθελα, για πρώτη και τελευταία φορά, να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, ελπίζοντας ότι θα σταματήσει εδώ η ατυχής προσπάθεια συκοφάντησής μου, από τον κύριο Μαρκόπουλο.
1.Καταρχάς, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχω με τις εν λόγω offshore εταιρείες. Και όταν λέω «ουδεμία σχέση», εννοώ «ουδεμία σχέση». Η ιστορία και η παρουσία, τόσο η δική μου, όσο και της οικογένειάς μου, στην Κύμη, γινόταν πάντα στο προσκήνιο και την πρώτη γραμμή της τοπικής κοινωνίας και ποτέ στο παρασκήνιο – χωρίς ενδιάμεσους ανθρώπους, ή νομικά πρόσωπα. Για τον λόγο αυτό, έχω ζητήσει, από τη ΔΟΥ Κύμης και από το ΣΔΟΕ να επιταχυνθούν οι έρευνες για τις offshore εταιρείες της ΔΟΥ Κύμης, ώστε να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτές και να λήξει εδώ η «παράσταση» της δήθεν εκστρατείας αποκάλυψης υποκρυπτόμενων πολιτικών προσώπων.
2.Στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν μπήκα ως ανεπάγγελτος, ή αποτυχημένος επαγγελματίας, αλλά ως επιτυχημένος επιχειρηματίας, όπως αποδεικνύεται και από τις φορολογικές μου δηλώσεις, που είναι στη διάθεση κάθε (πραγματικά) ενδιαφερόμενου για την αλήθεια. Πριν από 40 χρόνια, αναλάβαμε με τον αδελφό μου μια οικογενειακή επιχείρηση ξυλεμπορίας, σήμερα 120 ετών και καταφέραμε, με σκληρή δουλειά και ορθές επιλογές, να φτάσουμε σε ένα σημαντικό μέγεθος, τόσο στον τομέα της ξυλεμπορίας, όσο αργότερα και στον τομέα της ναυτιλίας. Όλες οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες υπήρξαν και είναι απολύτως νόμιμες και δηλωμένες, όπου απαιτείται και τα εισοδήματά μου δηλωμένα και φορολογημένα, όπως κάθε νομοταγούς Έλληνα πολίτη.
3.Η σχέση μου με την πολιτική βασίστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά πάνω στη διάθεση προσφοράς μου στον τόπο. Δεν μπήκα στην πολιτική για να πάρω, αλλά για να δώσω, γι’αυτό και αποχώρησα χωρίς δισταγμό, στο χρονικό σημείο που έκρινα σωστό.
4.Ο βουλευτής Εύβοιας, ο οποίος πρωτοστατεί και “ενορχηστρώνει”, την παραπληροφόρηση σχετικά με το πρόσωπό μου, αποβλέποντας σε βραχυπρόθεσμο πολιτικό όφελος, θα έπρεπε -και πάντως όφειλε- να γνωρίζει ότι η διαφάνεια και η ευνομία, για την οποία δήθεν κόπτεται, κύρια προϋπόθεση έχουν την τεκμηρίωση και διασταύρωση κάθε πληροφορίας, πολύ περισσότερο κατηγορίας, εναντίον οιουδήποτε, ιδίως όταν πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο.
Ο συγκεκριμένος βουλευτής, παρά την απεριόριστη πρόσβαση που έχει σε κάθε πληροφορία για την τοπική κοινωνία και την οικονομική δραστηριότητα της Εύβοιας, με τη συμπεριφορά του αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια, αλλά για την παρουσία του στα ΜΜΕ. Γι’ αυτό, μετά από αγωγή που θα καταθέσω άμεσα εναντίον του, θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη να αποδείξει όσα διοχέτευσε στον Τύπο, ο ίδιος και όσοι τα αναπαράγουν. Βέβαια, αυτό δεν θα είναι το μόνο θέμα για το οποίο ο κ. Μαρκόπουλος λογοδοτεί στη Δικαιοσύνη…
5.Έχω σχεδόν 10 χρόνια που οικειοθελώς και για λόγους αρχής, αποχώρησα από την πολιτική και δεν σκέπτομαι να επανέλθω για κανένα λόγο. Ας είναι ήσυχοι, λοιπόν, όσοι ανησυχούν και ας με αφήσουν και εμένα ήσυχο να ασχοληθώ με την οικογένεια και τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες.
ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Τ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA