ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ( ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ) ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ( ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ ) ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΠΑΖΑΡΛΗ
Μετά τις απολογίες τους, οι 2 αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.
Την ίδια τύχη, είχαν και οι 2 Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης άλλοι 3 συγκατηγορούμενοί τους που απολογήθηκαν σήμερα ενώπιον τη δ' ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης.
Άλλοι 2 κατηγορούμενοι στους οποίους αποδόθηκαν περιφερειακοί ρόλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.
Έτσι, έκλεισε ο κύκλος των απολογιών των συνολικά 35 συλληφθέντων για την υπόθεση.
Από το σύνολο των συλληφθέντων προφυλακίστηκαν 21 κατηγορούμενοι μεταξύ αυτών και οι 3 αστυνομικοί, ενώ άλλοι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.
Ο διοικητής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής δίνει την ταυτότητα των 3 συλληφθέντων αστυνομικών:
- 49χρονος αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που στις 15 Μαρτίου συμμετείχε σε μεταφορά ναρκωτικών, ενώ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2012 διευκόλυνε τα μέλη της σπείρας στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στη χώρα.
-49χρονος αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου που, παρουσία των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος, προέβη στη σύλληψη Ελλήνων και Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών σε Ζεφύρι, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια παραπλάνησε τις εισαγγελικές αρχές καθώς κατονόμασε ως «πληροφοριοδότες» του άτομα που του υπέδειξε το κύκλωμα. Αυτά, κατηγορούμενα για υποθέσεις ναρκωτικών, έτυχαν ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης χάρη στο άρθρο 27 της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».
- 33χρονος αστυνόμος, επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου συνέλαβε στην Παιανία, σε συνεννόηση με το κύκλωμα, Αλβανό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2,7 κιλά ηρωίνη. Λίγες ημέρες αργότερα φέρεται να προμήθευσε τη σπείρα με 1 κιλό ηρωίνη που είχε κατάσχει σε προηγούμενη επιχείρηση.
Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Παζαρλή, ως συνεργοί κατηγορούνται τέσσερις ακόμα ένστολοι:
- Αστυνομικός Υποδιευθυντής, προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου που έδινε ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πραγματική ταυτότητα των πληροφοριοδοτών του. Φέρεται να ήταν συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ.
- 45χρονος αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Γιαννιτσών, που κατέθεσε ψευδή στοιχεία για να αθωωθεί συγγενής των «εγκεφάλων» του κυκλώματος.
- 31χρονος υπαρχιφύλακας του Τ.Α. Πλ. Δημοκρατίας που και αυτός συνέλαβε καθ’ υπόδειξιν του κυκλώματος αλλοδαπό για διακίνηση 2,5 κιλών ηρωίνης. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται ένας δικηγόρος, ενώ σε παρόμοια υπόθεση εμπλέκεται ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας.
«Οι ελάχιστοι επίορκοι εντοπίζονται από τους συναδέλφους τους και αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου», δήλωσε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA