ΚΡΗΤΗ : 200 ΑΤΟΜΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΚΡΗΤΗ : 200 ΑΤΟΜΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Κυνηγημένοι έφυγαν από χωριό της Κρήτης ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι πήγαν στην πλατεία των Αρχανών στην Κρήτη για έλεγχο, αφού και λόγω του πανηγυριού θα υπήρχε κόσμος, ωστόσο αντιμετώπισε την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι θεώρησαν προκλητική αυτή την «επίσκεψη» την ημέρα της γιορτής του χωριού.
Για την άμεση επανεκκίνηση των ελέγχων στο χωριό Αρχάνες του Ηρακλείου Κρήτης, διαβεβαίωσε το ΣΔΟΕ ύστερα από την επεισοδιακή κατάληξη του ελέγχου της πρώτης ημέρας.
 
Σε ανακοίνωσή του το ΣΔΟΕ αναφέρει: 
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε έντονες αντιδράσεις μερίδας πελατών κατά τον έλεγχο συνεργείου του ΣΔΟΕ σε επιχείρηση στο χωριό Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του τελευταίου, σας γνωρίζουμε ότι, κλιμάκια του ΣΔΟΕ επανήλθαν σήμερα το πρωί και κοινοποίησαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου (Υ.Σ.Ε.) με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα.
Διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα με Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.
Ο έλεγχος στην επιχείρηση συνεχίζεται.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στο χωριό Αρχάνες τράπηκαν σε φυγή ύστερα από τον προπηλακισμό που δέχθηκαν στην προσπάθειά τους για διαδοχικό έλεγχο σε καταστήματα όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι δεν εκδίδονταν αποδείξεις.
Το περιστατικό συνέβη στις Επάνω Αρχάνες όπου κόθε χρόνο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος διεξάγεται το ιδιαίτερα δημοφιλές «πανηγύρι του Αφέντη Χριστού».
Ετσι, όταν το βράδυ της Δευτέρας διεξήχθη στο πλαίσιο του πανηγυριού μία συναυλία, το ΣΔΟΕ έστειλε τετραμελές συνεργείο προκειμένου να προβεί σε ελέγχους.
Οι ελεγκτές βεβαίωσαν κάποιες παραβάσεις προκαλώντας κάποιες αντιδράσεις, αρχικά ήπιες.
Την επόμενη μέρα, ωστόσο, και λόγω του ότι η γιορτή συνεχιζόταν, το ΣΔΟΕ επανέλαβε τον έλεγχο.
 
Στην πρώτη ταβέρνα φάνηκε ότι οι καταστηματάρχες είχαν εφησυχάσει λόγω του ελέγχου της προηγούμενης μέρας και δεν είχαν κόψει καμιά απόδειξη.
Το ίδιο παρατηρήθηκε και στο δεύτερο μαγαζί στο οποίο διεξήχθη έλεγχος, με τις πληροφορίες του κλιμακίου να αναφέρουν ότι αυτό συνέβαινε στα περισσότερα, ενώ σε ένα δεν υπήρχε καν ταμειακή μηχανή.

Από εκεί και πέρα, οι καταστηματάρχες του χωριού φοβούμενοι ότι θα υποστούν τον έλεγχο και τις κυρώσεις μαζεύτηκαν έχοντας στο πλευρό τους και τους υπαλλήλους τους αλλά και θαμώνες των μαγαζιών τους και άρχισαν να βρίζουν τους ελεγκτές.
Τους απείλησαν μάλιστα ότι θα τους χτυπήσουν αν δεν φύγουν αμέσως παρόλο που ανάμεσά τους ήταν μια γυναίκα με την οποία μάλιστα τα έβαλαν επειδή φορούσε μπλε φόρεμα.
Οι ελεγκτές αποχώρησαν καθώς φοβήθηκαν για την σωματική τους ακεραιότητα ενώ ζήτησαν και την βοήθεια της αστυνομίας για να μπορέσουν να διαφύγουν.
Τελικά, δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας καθώς έγινε εφικτό να αποχωρήσουν δεχόμενοι ωστόσο και μέχρι να μπουν στα ΙΧ τους απειλές και ύβρεις από τους πολίτες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA