Ο Νίκος Μίχος πήρε άτοκο δάνειο ύψους 15.000 ευρώ από την βουλή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Νίκος Μίχος πήρε άτοκο δάνειο ύψους 15.000 ευρώ από την βουλή

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΟΣ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, 4 βουλευτές κι ένας πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος πήραν από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της Βουλής, άτοκο δάνειο ύψους 10.000€ έως 15.000€ ο καθένας -το οποίο θα το αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης του ποσού που τους αναλογεί- από τις μηνιαίες αποδοχές τους, μέχρι και για διάστημα τεσσάρων χρόνων ή 48 άτοκων μηνιαίων δόσεων.
Κι όλα αυτά την ώρα που για τους απλούς πολίτες οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει και αν για κάποιους ανοίξουν, τα δάνεια που δίνονται μόνο άτοκα δεν είναι...

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Ηλίας Παναγιώταρος, Δ. Κουκούτσης, Νίκος Μίχος και Κ. Μπαρμπαρούσης, καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ και νυν ανεξάρτητος, Χρ. Αλεξόπουλος, κατέθεσαν στη Βουλή το σχετικό αίτημα για άτοκη δανειοδότηση και έλαβαν αμέσως το ποσό που ζήτησαν.
Κατά το δημοσίευμα, οι χρυσαυγίτες βουλευτές ενημερώθηκαν από συναδέλφους άλλων κομμάτων για το συγκεκριμένο προνόμιο αλλά και από τς υπηρεσίες της Βουλής κι αμέσως ξεκίνησαν τις διαδικασίες.

Σημειώνεται πως το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών συστήθηκε το 2000, όταν και δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός με εισφορές κάθε μήνα από τους μισθούς όλων των βουλευτών.

Υπολογίζεται πως η εν λόγω εισφορά για τους βουλευτές φτάνει περίπου τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ για τους ευρωβουλευτές μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 75 ευρώ το μήνα. 
Ο λογαριασμός αυτός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από ειδική επιχορήγηση που πιστώνεται από τη Βουλή και συνήθως είναι 200.000 ευρώ το χρόνο.

Όσο για τα κριτήρια, αυτά δεν υπάρχουν. Όποιος βουλευτής ζητήσει το συγκεκριμένο βοήθημα, το παίρνει με μια απλή αίτηση στη γραμματεία του προέδρου της βουλής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA