Ομιλία του Κώστα Μαρκόπουλου στη διάσκεψη της Ιταλικής προεδρίας στο κοινοβούλιο της Ρώμης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ομιλία του Κώστα Μαρκόπουλου στη διάσκεψη της Ιταλικής προεδρίας στο κοινοβούλιο της Ρώμης

Ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος μίλησε στη διάσκεψη των Προέδρων των Οικονομικών Επιτροπών των κοινοβουλίων της Ε.Ε. Την διάσκεψη οργάνωσε η Ιταλική Προεδρία της Ε.Ε. στη Ρώμη. Στη διάσκεψη ήταν παρών και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ Όλι Ρεν.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν “το δημοσιονομικό σύμφωνο, η τραπεζική ένωση και η χρηματοδότηση της ανάπτυξης”.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποφασίσαμε την Τραπεζική Ένωση για να προφυλάξουμε την Ε.Ε. από μια επόμενη κρίση και για να χρηματοδοτήσουμε την πραγματική οικονομία. Αλλά έχουμε συμφωνήσει ποιά είναι η πραγματική οικονομία;  είναι ίδια για όλους μας;
Η κρίση έφερε 2 παράδοξα:
1. Οι χώρες με μεγαλύτερη ανάγκη από χρηματοδότηση της ανάπτυξης είναι αυτές με μεγάλη ύφεση, μεγάλο χρέος, πολλά δημοσιονομικά μέτρα και μικρή εσωτερική ζήτηση. Αυτά όλα, προκαλούν αύξηση επιτοκίων και κόστους χρηματοδότησης και φέρνουν κόκκινα δάνεια. Τα αυξημένα επιτόκια είναι τραπεζικός κανόνας αλλά όχι πολιτική.. 

2. Είναι η πραγματική οικονομία ίδια για βορρά και νότο; Είναι ίδια για Γερμανία και Ελλάδα η Ιταλία; Π.χ. έχουμε αποφασίσει πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θέλουμε; Διότι το πρώτο θύμα της κρίσης είναι οι ΜΜΕ αλλά ταυτόχρονα και το όχημα της ανάκαμψης...
 Άρα η Ευρώπη ζητά ταχύτερες αποφάσεις και πιο τολμηρές πολιτικές. Διαφορετικά η ύφεση στον νότο θα "μολύνει" σύντομα τον βορρά.»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA