Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε με καταιγίδες - Που θα πέσουν τα πρώτα χιόνια | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε με καταιγίδες - Που θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Εύβοια: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από απόψε με καταιγίδες - Που θα πέσουν τα πρώτα χιόνιαΑγριεύει ο καιρός από απόψε με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας...
Σοβαρή κακοκαιρία επηρρεάζει τη χώρα μας από το βράδυ καθώς έρχεται ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Ιταλία το οποίο κινείται νοτιοανατολικά και θα πλήξει πρώτα τη δυτική και βόρεια Ελλάδα. 
Σήμερα θα έχουμε καλοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα δυτικά και βόρεια οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και από 6 εως 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 βαθμούς το πρωί μέχρι 23 με 25 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 10 εως 25 βαθμούς, στις νότιες ηπειρωτικές περιοχές από 12 εως 26 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 24 βαθμούς κελσίου. 

Την Πέμπτη θα πέσουν τα πρώτα χιόνια - Βουτιά του υδράργυρου από 8 εως 10 βαθμούς
Περιμένουμε ισχυρή κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι περιοχές που πληγούν περισσότερο είναι η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Σάμος, η Κως, η Κρήτη και κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας, δηλαδή στην οροσειρά της Πίνδου και στα βουνά της δυτικης Μακεδονίας από 1.800 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Ωστόσο από το απόγευμα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου.

Στην Εύβοια περιμένουμε συννεφιές, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά ακόμη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 22 βαθμούς κελσίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA