Μπακογιάννης: «Ο Αποστόλου ψάχνει ψήφους να επανεκλεγεί βουλευτής» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μπακογιάννης: «Ο Αποστόλου ψάχνει ψήφους να επανεκλεγεί βουλευτής»

Μπακογιάννης: «Ο Αποστόλου ψάχνει ψήφους να επανεκλεγεί βουλευτής»Απάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στις δηλώσεις του Βαγγέλη Αποστόλου για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
"Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Βαγγέλη Αποστόλου για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της 23ης Οκτωβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Εφόσον ο κ. Αποστόλου εκφράζεται ως Περιφερειακός Σύμβουλος και όχι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν να γνωρίζει ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα συζητηθεί, όπως προβλέπεται, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου ο καθένας και πόσο μάλλον ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, μπορεί και πρέπει να τοποθετηθεί αλλά και να προτείνει τις δικές του λύσεις, μέσα από το κατεξοχήν θεσμοποιημένο όργανο λήψης αποφάσεων.

Πέραν τούτου, στην προεκλογική περίοδο, παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας. Ένα πρόγραμμα που βασίστηκε στις αρχές της αξιοπιστίας, της φερεγγυότητας, της σοβαρότητας. Ένα πρόγραμμα το οποίο εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή, σταθήκαμε απέναντι στον φαρισαϊσμό, την υποκρισία και τον λαϊκισμό. Στοχεύουμε στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, για να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη και από τα λόγια στα έργα.

Για εμάς αυτή η προσπάθεια είναι ζήτημα αρχής. Μέσα στην πενταετία θα κριθούμε για την αξιοπιστία μας. Οφείλουμε λοιπόν να νοικοκυρέψουμε την περιφέρεια μας, μακριά από σκοπιμότητες που δημιουργούν εικονικές πραγματικότητες. Η προσπάθεια μας για την διεκδίκηση κονδυλίων ενδυναμώνεται από τη σοβαρότητα την οποία επιδεικνύουμε, και αυτό θα φανεί. Άλλωστε, καλό είναι να θυμόμαστε πως διαχειριζόμαστε τα χρήματα του απλού έλληνα φορολογουμένου. Γιατί κάθε ευρώ για αυτόν είναι «ματωμένο».

Η διαφορά της νέας Περιφερειακής Αρχής με τον κ. Αποστόλου, είναι ότι εμείς προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε χρήματα προς όφελος της Περιφέρειάς μας, ενώ ο ίδιος ψήφους, για να επανεκλεγεί βουλευτής. Το κομματικό πάθος όμως τυφλώνει. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι αντί να ψηφίσει υπέρ μίας αυτονόητης νομοθετικής ρύθμισης για την Κωπαΐδα, η οποία απαλλάσσει την Περιφέρειά μας από σχεδόν 12 εκατ. ευρώ, επέλεξε να ψηφίσει παρόν;

Ελπίζω, επειδή είμαστε ακόμη στην αρχή, ο κ. Αποστόλου να αντιληφθεί επιτέλους την ανάγκη για συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση. Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στην εχθρότητα που επιδεικνύει εν τοις πράγμασι το κεντρικό κράτος, απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA