Εύβοια: Αυτές είναι οι επίσημες εθελοντικές ομάδες του νομού! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Αυτές είναι οι επίσημες εθελοντικές ομάδες του νομού!

Εύβοια: Αυτές είναι οι επίσημες εθελοντικές ομάδες του νομού!
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 15 εθελοντικές ομάδες υπάρχουν στο Νομό Ευβοίας που να είναι αναγνωρισμένες και ενταγμένες στο ειδικό μητρώο...

Eθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών
Ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης ιδρύθηκε το 1995. Έχει έδρα τα Ψαχνά Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς εκτάκτων αναγκών, με έμφαση όμως στην πυρόσβεση-δασοπυρόσβεση, δασοπροστασία και διασώσεις. Είναι από τις παλαιότερες εθελοντικές ομάδες στην Ελλάδα με αξιοζήλευτη κοινωνική προσφορά και αποτελεί πρότυπο για πολλές νεότερες εθελοντικές ομάδες του Νομού μας. Το έµψυχο δυναµικό του αποτελείται από 45 εθελοντές που έχουν στη διάθεσή τους:
7 πυροσβεστικά οχήµα
1 ταχύπλοο σκάφος
2 οχήµατα µεταφοράς προσωπικού

Eθελοντές Δασοπυροσβέστες Κονιστρών
Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Κονιστρών (Ε.Ο.Δ.Κ) αποτελείτε από 35 ενεργά μέλη-εθελοντές, αναγνωρίστηκε με τη σημερινή της μορφή το 2009 και δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας. Διαθέτει ένα πυροσβεστικό όχημα.

Eθελοντές Δασοπυροσβέστες Αυλωναρίου
Ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αυλώνος ιδρύθηκε και λειτουργούσε υπό την εποπτεία του πρώην Δήμου Αυλώνος και εν συνεχεία του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου. Απαρτιζόταν από δημοτικούς υπάλληλους και εθελοντές, ενώ κατά τις αντιπυρικές περιόδους διέθετε δύο πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου.

Eθελοντές Δασοπυροσβέστες Μαρμαρίου
Τον Μάρτιο του 2008 ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος εθελοντών δασοπροστασίας Μαρμαρίου απέκτησε οντότητα. Από τότε έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο που αφορά την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής του πρώην Δήμου Μαρμαρίου και των περιχώρων του. Διαθέτει ένα πυροσβεστικό όχημα και απαρτίζετε από 50 ιδρυτικά μέλη

Eθελοντές Δασοπυροσβέστες Στύρων
Ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Δήμου Στυρέων αριθμεί 256 μέλη εκ των οποίων 16 περίπου είναι οι μάχιμοι, διαθέτει δύο ιδιόκτητα πυροσβεστικά οχήματα ενώ δραστηριοποιείται από το 2007 στην περιοχή του πρώην Δήμου Στύρων.

Eθελοντές Δασοπυροσβέστες Καρύστου
Αξιολογότατος είναι στο Νοτιότερο κομμάτι της Εύβοιας ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Καρύστου, διαθέτεί δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ πολλά μέλη έχουν μετατρέψει τα ιδιωτικά αυτοκίνητά τους σε πυροσβεστικά. Έχει να επιδείξει πολυετές και ποικίλο έργο, έχοντας μεγάλη συνεισφορά στην περιοχή, ενώ 18 μάχιμα μέλη είναι ο βασικός πυρήνας του Συλλόγου.

Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ε.Δ.Δ.Α.Κ.Ο.Δ (Γυμνού)
Από το 2007 δραστηριοποιούνται και οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Δήμου Αμαρυνθίων και όμορων Δήμων - Ε.Δ.Δ.Α.Κ.Ο.Δ. "Ο Όλυμπος" οι οποίοι με έδρα το Γυμνό και με τρία οχήματα που τους έχουν διατεθεί από τον Δήμο Ερέτριας έχουν μία αξιόλογη παρουσία στη περιοχή τους.

Εθελοντές 4Χ4 και Δασοπυροσβέστες (fetesclub off road) Ερέτρια
Φίλοι του μηχανοκίνητο εθελοντισμού που είναι και δασοπυροσβέστες. Σχετικά καινούργια ομάδα αλλά με μεγάλες δυνατότητες. Η αγάπη τους για την τετρακίνηση τους έκανε να αποκτήσουν ιδιωτικά οχήματα που δεν σταματάνε πουθενά, και αυτά τα διαθέτουν εθελοντικά για την προστασία την ανθρώπινης ζωής. Παράλληλα ο Δήμος της Ερέτριας τους έχει παραχωρήσει ένα πυροσβεστικό όχημα για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εθελοντές Προκοπίου
Ο Σύλλογος Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας- Δασοπυρόσβεσης Προκοπίου Κηρέως δραστηριοποιείται στα πλαίσια του Δήμου εδώ και αρκετά χρόνια σε όλη την Βόρεια Εύβοια, είναι μία αξιόλογη ομάδα η οποία έχει καταφέρει να κρατήσει πράσινη την περιοχή δράσης της.

Εθελοντές Οκτωνιάς
Ο Kαταρράκτης έχει ζωή 17 μήνες, με τρία ιδιόκτητα πυροσβεστικά οχήματα με 18 μάχιμα μέλη, και με αρκετή θέληση για πολύπλευρη εθελοντική προσφορά έχοντας ανεβάσει τον πήχη αρκετά ψηλά.

Στο μητρώο της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας είναι ενταγμένες και οι κάτωθι σύλλογοι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τομείς πέραν της δασοπροστασίας - δασοπυρόσβεσης.

-Εθελοντικός Σύλλογος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Διρφύων
-Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Νομού Ευβοίας
-Λέσχη Καρύστου 4x4
-Περιηγητική Λέσχη Ευρίπου
- Λέσχη Τετρακίνησης Ευβοίας

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA