Χαλκίδα: Ποια θέματα έθεσαν οι τρίτεκνοι στον Χρήστο Παγώνη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Ποια θέματα έθεσαν οι τρίτεκνοι στον Χρήστο Παγώνη (ΦΩΤΟ)

Χαλκίδα: Ποια θέματα έθεσαν οι τρίτεκνοι στον Χρήστο Παγώνη (ΦΩΤΟ)
Το ΔΣ του συλλόγου από αριστερά η Φανή Γένη (μέλος), η Βούλα Παπαπέτρου (ταμίας), η Άννα Βαρβάρου (αντιπρόεδρος) και η Έφη Βαρβάρου (πρόεδρος) με το Δήμαρχο  Χρήστο Παγώνη.
Την Πέμπτη 6/11/2014 το Δ.Σ. του συλλόγου είχε συνάντηση με το δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και αφού έθεσαν τις θέσεις της ομοσπονδίας ΠΕΣΠΟ3Τ και κατ’ επέκταση και του συλλόγου, κατέθεσαν τα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών και ζητήσαν μειώσεις στα δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κ.ά.

Ο κ. Παγώνης ήταν θετικός στην πραγματοποίηση των αιτημάτων. Είπε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη ΔΕΥΑΧ και μέσω των εισπράξεων και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, θα δοθούν στους τρίτεκνους ότι ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες δημοτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ( άνεργοι, άποροι κλπ ). Ακόμα θα ενισχυθούν όλες οι κοινωνικές δομές.

Ακολουθεί η επιστολή που παρέδωσαν στο δήμαρχο:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σας συγχαίρουμε για την ανάληψη της Δημαρχίας του Δήμου Χαλκιδέων και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο και με πολλές απαιτήσεις έργο.

Εμείς οι γονείς με τρία τέκνα, αγωνιζόμαστε για ένα και μόνο σκοπό-μακριά από ευτελείς σκέψεις πρόσκαιρου προσωπικού οφέλους και συντεχνιακής νοοτροπίας που κατά καιρούς κάποιοι επιπόλαια μας προσάπτουν-να ευαισθητοποιήσουμε-πείσουμε την Πολιτεία και Κυβέρνηση να λάβουν, μέτρα σοβαρά με προοπτική και χωρίς παλινωδίες, για το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα.

Η Βασική μας πρόταση είναι:
Ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα σε πολύτεκνους, ανεξαρτήτως ηλικίας και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. Οποιαδήποτε σοβαρή οικονομική επιβάρυνση από την εφαρμογή κάποιας επί μέρους διατάξεως να αποδοθεί-εφαρμοσθεί σταδιακά με τον πρώτο πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Αντί η ΠΟΛΙΤΕΙΑ να στηρίζει τις οικογένειες με πολλά παιδιά (τρία και άνω), τις εμπαίζει και τις τιμωρεί, σαν να είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης και όχι η κακοδιαχείριση, η κλοπή του δημοσίου χρήματος, χωρίς να τιμωρούνται αυτοί που οδήγησαν την Χώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Από την έναρξη της κρίσης και με αυτό το πρόσχημα, οι κυβερνήσεις έχουν αποδοθεί με ιδιαίτερο ζήλο στην σαρωτική κατάργηση μέτρων που είχαν θεσμοθετηθεί και είχαν φέρει κάποια αποτελέσματα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στην αύξηση των γεννήσεων τα έτη 2007-2009. Κατήργησαν το επίδομα του 3ου τέκνου, έθεσαν απαράδεκτα και άδικα κριτήρια για το πολυτεκνικό επίδομα όπου οι δικαιούχοι είναι μόλις το 50%. Κατήργησαν το αφορολόγητο όριο, τα προγράμματα δωρεάν διανομής τροφίμων. Τα χαράτσια στις τρίτεκνες οικογένειες είναι υψηλότερα αναλογικά από αγάμους.

Κρατούν σε συνεχή ομηρία τις οικογένειες με αλλεπάλληλες αλλαγές της νομοθεσίας για τις μετεγγραφές. Τιμωρούν πρωτοβουλίες, όπως ΚΤΕΛ και της τοπικής αυτοδιοικήσεως, που αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, στηρίζουν τις τρίτεκνες οικογένειες με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν. Έχει οδηγηθεί πάνω από το 40% των τρίτεκνων οικογενειών στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Στις περισσότερες οικογένειες εργάζεται μόνο ένας και αυτός μερικής απασχόλησης.

Ζητάμε λοιπόν από το Δήμο Χαλκιδέων να επαναφέρει την έκπτωση στα Δημοτικά τέλη καθώς είχε κριθεί παράνομη και παράλληλα να προχωρήσει και σε άλλες παροχές προς τα μέλη του συλλόγου μας με εισόδημα έως 35000 €, όπως έκπτωση στα δίδακτρα των Δημοτικών παιδικών σταθμών, στα τέλη ύδρευσης, φωτισμού κ.ά.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA