Χαλκίδα: Τριήμερη αποχή των δικηγόρων από 19 Νοεμβρίου! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Τριήμερη αποχή των δικηγόρων από 19 Νοεμβρίου!

Χαλκίδα: Τριήμερη αποχή δικηγόρων από 19 Νοεμβρίου!
Και οι δικηγόροι Χαλκίδας θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που ξεκινά την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 έως την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014...
Συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνεδρίασή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε τριήμερη αποχή από την Τετάρτη 19/11/2014 έως την Παρασκευή 21/11/2014.
 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης χθες Παρασκευή στη Βουλή. Διαμαρτύρονται για την αιφνιδιαστική, όπως τη χαρακτηρίζουν, κατάθεση του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και αναλύουν τις ενστάσεις τους σε ένα προς ένα τα άρθρα.
 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, «Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται –δυστυχώς– σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική. Αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επί των άρθρων του σχεδίου του ΚΠΔ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και γνωστοποιηθεί –ήδη τον Αύγουστο– από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι –στην πλειονότητά τους– ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων Δικαστηρίων της χώρας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA