Ολοταχώς προς εθνικές εκλογές μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία - Το "φτωχό" 160 φέρνει πολιτικές εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ολοταχώς προς εθνικές εκλογές μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία - Το "φτωχό" 160 φέρνει πολιτικές εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοταχώς προς εθνικές εκλογές μετά την πρώτη άκαρπη ψηφοφορία - Το "φτωχό" 160 φέρνει πολιτικές εξελίξεις (ΒΙΝΤΕΟ)
Kατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή προέδρου, καθώς το σενάριο των 162-165 ψήφων δεν επετεύχθη, όπως ευελπιστούσαν τα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία προσήλθαν στην Ολομέλεια με εναλλακτικές και συναινετικές προτάσεις.

Στην παρούσα ψηφοφορία, όπου απαιτούνταν 200 ψήφοι για την εκλογή, έλαβαν μέρος 295 βουλευτές και ο Σταύρος Δήμας έλαβε 160 «ναι» ενώ 135 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Τις επόμενες ώρες μέχρι τη δεύτερη ψηφορορία που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου, θα γίνουν μεγάλες πολιτικές ζυμώσεις, με σκοπό η κυβέρνηση να αλλάξει το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε από το "φτωχό" 160 που συγκέντρωσε ο Σταύρος Δήμας.

Το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα δίπολο μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης. Από τη μία είναι το Μέγαρο Μαξίμου που κρατάει χαμηλούς τόνους, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν πως "προχωράμε βήμα βήμα, σήμερα ήταν η πρώτη μάχη κι έχουμε άλλες δύο".

Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί και διαψεύδει τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να προκρίνει "καθαρές λύσεις", μη αποδεχόμενος σενάρια που περιλαμβάνουν ορισμό ημερομηνίας πρόωρων εκλογών. 


Πάντως τις τελευταίες ώρες υπάρχει η πληροφορία, ότι θα γίνουν εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015.
 

Δείτε πως ψήφισαν οι Ευβοιώτες:
Σίμος Κεδίκογλου Νέα Δημοκρατία ΝΑΙ
Κώστας Μαρκόπουλος Νέα Δημοκρατία ΝΑΙ
Ευάγγελος Αποστόλου ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΩΝ
Συμεών Κεδίκογλου ΠΑΣΟΚ ΝΑΙ
Νίκος Μίχος Χρυσή Αυγή ΠΑΡΩΝ
Δημήτρης Αναγνωστάκης ΔΗΜΑΡ ΠΑΡΩΝ


ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA