Καραβάς: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καραβάς: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας»

Καραβάς: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας»
Την Πέμπτη 18/12/2014 στο ξενοδοχείο Παλίρροια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας.
 

Στην συγκέντρωση ομιλητές ήταν οι Κ. Πιερρακάκης(μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ και ο Λ. Κατσικαρέλης Γραμματέας του Οργανωτικού.
 

Από τους ομιλητές έγινε σαφές πως το ΠΑΣΟΚ κρατά ψηλά το αίσθημα ευθύνης. Ευθύνη σημαίνει σεβασμό στην ιστορία, σεβασμό των κόπων του ελληνικού λαού αλλά και σεβασμό στην τεράστια συνεισφορά μας που ακρωτηρίασε την παράταξη. Ευθύνη σημαίνει εθνική σταθερότητα, ευθύνη σημαίνει προοπτική, ευθύνη σημαίνει αποκατάσταση αδικιών ,ευθύνη σημαίνει απάντηση στην αγωνία κάθε ανθρώπου και κάθε οικογένειας.
 

Έγινε εκτενή συζήτηση για την διαδικασία εκλογής του Προέδρου της δημοκρατίας τονίζοντας πως σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία είναι πολύ σημαντικό η διαδικασία να αποκτήσει ξανά τα θεσμικά της χαρακτηριστικά. Έγινε ανάλυση επίσης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ προς τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου γιοα συναινετική εκλογή του Προέδρου της δημοκρατίας καθώς το Σύνταγμά μας αξιώνει συναίνεση.
 

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις των φίλων της παράταξης .
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας θα συνεχίσει την συζήτηση με την βάση του κινήματος με μοναδικό στόχο την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της παράταξης .Με όπλα μας την παραταξιακή συνείδηση ,την πολυχρωμία των ιδεών μας μαζί με την βάση και τα περήφανα στελέχη της παράταξης διαμορφώνουμε από κοινού την επόμενη ημέρα του κινήματος.

Ακολουθεί η ομιλία του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας.
Σε ένα πραγματικά ευμετάβλητο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφώσει η πολύπλευρη κρίση που ζούμε σαν χώρα, μια κρίση θεσμική , κοινωνική και πρωτίστως οικονομική οι στιγμές για την χώρα και για το κίνημα μας είναι ιστορικές και κρίσιμες.

Στις Κρίσιμες και ιστορικές αυτές στιγμές γίνεται προφανές ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα. Αυτή δεν την εγγυώνται ούτε η αριστερά, ούτε η δεξιά. Το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη ευθύνης και σταθερότητας για τον τόπο .Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει επί δεκαετίες ότι ισχυρό ΠAΣΟΚ σημαίνει σταθερή Ελλάδα .Και το απέδειξε περίτρανα τα 5 τελευταία χρόνια της κρίσης .Μιας κρίσης που μας οδήγησε στο μνημόνιο .Το ΠΑΣΟΚ ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙ μεγάλο και δυσανάλογο κόστος από το 2009.Και για 2,5 χρόνια το σήκωσε μόνο του έχοντας απέναντι του την ακραία αντιμνημονιακή ρητορεία του κύριο Σαμαρά και του κύριου Τσίπρα .


Για το μεν το πρώτο οι αντιμνημονιακές υστερίες του σταμάτησαν και ξεχάστηκαν κάπου στα ΖΑΠΕΙΑ ενώ ο δεύτερος εγκλωβισμένος στην αντιφατικότητα του κόμματος στου..ώρες ώρες βεβαία μοιάζει να είναι πρόεδρος σε περισσότερα από 2 κόμματα..δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει αν κυβερνήσει. Από την μια Η ηγεσία διατυπώνει το απλοϊκό επιχείρημα, ότι και στο Ευρώ θα κρατήσει τη χώρα και το χρέος θα διαγράψει, προφανώς μονομερώς, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση διατυπώνει την άποψη ότι πρέπει να επιστρέψουμε αν χρειαστεί και στη δραχμή. Όλα μάλιστα διατυπώνονται και παρουσιάζονται ως εύκολα. Προσφάτως μας είπε δε ότι με όπλο τον ζουρνά ,την πεντοζάλη και το νταούλι θα χορέψει τις αγορές..διαψεύδοντας όλους εκείνους που μιλούσαν πως δεν έχει ο στρατηγικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Μάλιστα φήμες λένε, ότι με αφορμή την οικονομική κρίση που χτύπησε την Ρωσία πρόσφατα αντιπροσωπεία του Σύριζα επισκέφτηκε τον ΠΟΥΤΙΝ και του πρότεινε να παίξει μπαλαλάικα για να αντιμετωπίσει τις αγορές…
 

Είναι σύντροφοι και συντρόφισσες φανερό ότι με πολιτική αβεβαιότητα και πολιτική αστάθεια καμία διαπραγμάτευση και καμία συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχτεί… Οι βουλευτές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ σταθερότητας ή εκλογών. Σύντομα αυτή η αβεβαιότητα τελειώνει . Είτε οι βουλευτές, θα αποφασίσουν πολιτική σταθερότητα, είτε θα έχουμε προσφυγή στις κάλπες. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ελληνικός Λαό, κρατά το κλειδί των εξελίξεων.

Εδώ έρχεται η ώρα να επαναδιατυπώσουμε και να βροντοφωνάξουμε την αναγκαιότητα της εθνικής συνεννόησης. Μιας συνεννόησης μεταξύ των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για να να δημιουργηθεί μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ώστε να προστατευτούν οι κατακτήσεις και οι αιματηρές θυσίες των ελλήνων πολιτών. Εύχομαι έως στις 29 του μήνα να αντιληφτούν και οι υπόλοιπες δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου την κρισιμότητα των στιγμών και να προχωρήσουμε σε μια συναινετική λύση για την εκλογή του Πρόεδρου της δημοκρατίας και από κοινού να διαπραγματευτούν την αλλαγή σελίδας της χώρας μας .Και γιατί όχι από κοινού να σχεδιαστεί και το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας ..και ως τέτοιος εγγυητής οφείλει και οφείλουμε όλοι μας από τον Πρόεδρο έως τον απλό φίλο του κινήματος να έχουμε ενότητα και καθαρό λόγο.
Καθαρές κουβέντες. Και για μας εδώ στην Εύβοια καθαρές κουβέντες είναι:

1-Μιλούσαμε-Μιλάμε και θα συνεχίσουμε να μιλάμε με παραταξιακά χαρακτηριστικά …οτιδήποτε άλλο όπως τακτικισμοί-ομαδοποιήσεις και παλαιοί εσωτερικοί διαχωρισμοί δεν μας αφορούν δεν μας ενδιαφέρουν .Μιλάμε με όρους 2014 και όχι με όρους 1996 η 2007.

2-Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στην 5ετια που βούλιαξε η Ελλάδα ,στην 5ετια της αδράνειας-στην 5ετια των σκανδαλών-στην 5ετια Καραμανλή. Πιστεύουμε ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση .Και το λέμε αυτό γιατί κάποια στελέχη μας κυβερνητικά σε κάποια δημοσιογραφικά πάνελ το ξεχνούν.

3-Δεν θεωρούμε ότι μια διαφορετική άποψη-κριτική δημιουργεί πρόβλημα αποσταθεροποίησης του κυβέρνησης και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι την χώρα και την κυβερνητική συνεργασία την αποσταθεροποιούν οι κάθε μορφής Μπαλτάκοι και Τζαμτζίδες. Αντιθέτως ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ότι η νικηφόρα στρατηγική του κινήματος μας ήταν ταυτόσημη με την πολυφωνία και την πολυχρωμία των ιδεών καθώς εμπέδωνε την διαρκή δημοκρατική αναζήτηση.

4-Και πιο σημαντικό ο Πράσινος Ήλιος ,ο Ήλιος που έγινε αχτίνα ελπίδας για εκατομμύρια Έλληνες για κοινωνική δικαιοσύνη -λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία ούτε καταργείται αλλά και ούτε και διασπάται
Σε ότι μας αφορά σαν Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ θα συνεχίσουμε την συζήτηση για την επανίδρυση και την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ, ως προοδευτικού σοσιαλιστικού κινήματος. Για αυτό το λόγο αποτελεί χρέος όλων μας στην κρίσιμη και ισχυρότατη αυτή καμπή για το ΠΑΣΟΚ να καθορίσουμε την στάση μας με θάρρος και μοναδικό κριτήριο την επαναθεμελίωση της ενότητας.

ΕΝΌΤΗΤΑ-ΠΟΛΥΧΡΩΜΊΑ-ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΉ ΣΥΝΕΊΔΗΣΗ
Καλό μας αγώνα. Σας ευχαριστώ που με ακούσατε μέσα από την καρδία μου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA