Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης!

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης!
Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Π.Ε. Εύβοιας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την  Ηλεκτρομηχανική Κύμης.
 
Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας κ. Σπανός Φάνης, οι Βουλευτές του Νομού κ.κ. Κεδίκογλου Σίμος, Κεδίκογλου Συμεών, Αναγνωστάκης Δημήτριος, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Παπαναστασίου Ασημίνα, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κελαϊδίτης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Μπουραντάς Αθανάσιος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εκπρόσωποι κομμάτων και οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέπτυξε το ιστορικό της υπόθεσης, ενημέρωσε για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και υπέβαλε τις προτάσεις των εργαζομένων.
Ακολούθησε διάλογος με τοποθετήσεις όλων των φορέων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας κ. Σπανός Φάνης, στην τοποθέτησή του, επισήμανε τις ακόλουθες προτεραιότητες :
 

1. Μέριμνα για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
 

2. Επαναλειτουργία του εργοστασίου μέσα από τη σχετική τροπολογία, που οι κ.κ. Βουλευτές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν προς ψήφιση.
 

3. Υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος κλείνοντας τη σύσκεψη δήλωσε ότι σε αυτή, όλοι οι συμμετέχοντες βίωσαν κάτι πολύ σπάνιο. Συμφώνησαν άνθρωποι από διαφορετικές παρατάξεις, από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και ένωσαν ομοφώνως τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό. Δήλωσε δε, ότι : « Για εμάς, μάλιστα, που υπηρετούμε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αυτή είναι και η πεμπτουσία της».
 

Ολοκληρώνοντας και προς επίρρωση της συμφωνίας των απόψεων για το μέλλον της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης και των εργαζομένων της, πρότεινε στο σώμα την έκδοση ψηφίσματος που έγινε δεκτό ομόφωνα και ως κύρια σημεία έχει τα εξής:

Α. Άμεση καταβολή των οφειλομένων των εργαζομένων
 

Β. Απορρόφηση της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης Ε.Π.Ε. από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βάσει του Ν. 3978/2011 με δραστηριότητα την κατασκευή στρατιωτικού εξοπλισμού (κράνη, αλεξίσφαιρα, στρατιωτικό ιματισμό, εξαρτήσεις υψηλής τεχνολογίας).
 

Γ. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, βάσει του άρθρου 14Α του Ν. 3429/2005, στο οποίο έχει ενταχθεί η Ηλεκτρομηχανική Κύμης με το άρθρο 14Γ παρ. 6 του ιδίου Νόμου.
 

Δ. Οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού άμεσα να καταθέσουν τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή, όπως δεσμεύτηκαν στην παραπάνω σύσκεψη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA