Βαγγέλης Αποστόλου: Ποιος είναι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βαγγέλης Αποστόλου: Ποιος είναι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ο Βαγγέλης Αποστόλου αναλαμβάνει Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Εκλέχθηκε πρώτος βουλευτής Εύβοιας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιαναουαρίου, παίρνοντας 18.943 ψήφους!

Γεννήθηκε στις 28/5/1949 στους Παπάδες Εύβοιας και μένει στη Χαλκίδα. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Ζωή Κεμανέ και έχουν δύο κόρες, την Έλενα, δικηγόρο και τη Μαρία, φιλόλογο.

 

Ο Βαγγέλης Αποστόλου είναι Πτυχιούχος Δασολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου την περίοδο 1996-2000.

Ως βουλευτής ήταν μέλος δύο Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, των Οικονομικών και της Παραγωγής και Εμπορίου.
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ από το 2004 έως το 2010 και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής από το 1998 ως το 2013.


Ως μέλος της Π.Γ. είχε το συντονισμό των θεμάτων Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατόπιν των θεμάτων Οικολογίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής.

Ως ενεργός πολίτης υπερασπίστηκε και ανέδειξε πλήθος περιβαλλοντικών ζητημάτων αλλά και βρέθηκε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, τους αγρότες, τους εργάτες κι όσους αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους.

Με την πλούσια δε αρθρογραφία του στα Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης (Ελευθεροτυπία, Αυγή και Κόσμος του Επενδυτή) αλλά και στα Ευβοϊκά ανέδειξε πολλά ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Βαγγέλης Αποστόλου: Ποιος είναι ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!
Επανεκλέχτηκε βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαϊου και της 17ης Ιουνίου 2013.
 

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι Συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ταυτόχρονα είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2014, ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τον συνδυασμό
«Η Στερεά σε νέα τροχιά» όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 εκλέγεται ξανά βουλευτής με εντυπωσιακό τρόπο, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με  18.943 σταυρούς.

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, ο Βαγγέλης Αποστόλου αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο υπερ-υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με υπουργό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA