Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο των επαφών με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους 

ΒΙΝΤΕΟ
«Ο κ. Σουλτς εκπροσωπεί τον δημοκρατικότερο θεσμό της ΕΕ», είπε ο κ. Τσίπρας αμέσως την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα - Σουλτς (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση «χρήσιμη και εποικοδομητική» και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος έχει διαβεβαιώσει τον κ. Σουλτς ότι «η νέα κυβέρνηση έχει πρόγραμμα σαρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Έχουμε σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη, δίχως τη λιτότητα και τη δημιουργία νέων ελλειμμάτων», ενώ προσέθεσε ότι «Χρειαζόμαστε χρόνο για να βρεθεί η κοινή και αμοιβαία λύση».

Από την πλευρά του ο κ. Σουλτς είπε «Είχαμε μία ειλικρινή και ουσιώδη συζήτηση» ωστόσο συμπλήρωσε ότι «Υπάρχουν θέματα που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης». Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον πρώτο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής.

«Είμαι ικανοποιημένος που ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Σουλτς εξήγησε ότι «Η νέα κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει μονομερώς τα ζητήματα της χρηματοδότησης» και ότι οι νέες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσει ο κ. Τσίπρας θα συζητηθούν.


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει ότι «οι συζητήσεις θα συνοδεύονται από συγκρούσεις και διαφωνίες. Το ίδιο έγινε και σήμερα».

«Η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Σουλτς «είναι πρόθυμη να ανοίξει διάλογο με τους Ευρωπαίους».
«Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρουσία του οικονομικού επιτελείου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA