Ερέτρια: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ιδρύει η Αμφιτρίτη Αλημπατέ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ερέτρια: Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ιδρύει η Αμφιτρίτη Αλημπατέ

ΕΡΕΤΡΙΑ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ΑΛΗΜΠΑΤΕ
Στη λήψη απόφασης περί σύμβασης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη σύσταση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης   στην Ερέτρια προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο...

Εισηγούμενη το θέμα η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ τόνισε:

"Σε επικοινωνίες που κάνει η Δημοτική Αρχή με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει ξεκινήσει διαβούλευση για ίδρυση στο Δήμο Ερέτριας Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης παράρτημα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ήδη επισκέφτηκε τον Δήμο μας ο Πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου, προκειμένου τόσο να συζητήσουμε περαιτέρω την διαδικασία μιας τέτοιας σύμβασης ίδρυσης ΚΕΚ όσο και για την επίσκεψη των διαθέσιμων διδακτικών αιθουσών του Δήμου μας, για να κριθεί η καταλληλότητα τους.

Συζητήθηκε η λειτουργία ενός τμήματος στο Λύκειο Ερέτριας και ενός τμήματος στο Γενικό Λύκειο Αμαρύνθου, τις απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την παρούσα απόφαση του, καλείται να εκφράσει τη βούλησή του καταρχήν, εάν επιθυμεί να λειτουργήσει Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Δήμο Ερέτριας, παράρτημα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Αν αποφασίσει θετικά, σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα εξετάσουμε και την προγραμματική σύμβαση του Δήμου μας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σας ενημερώνω, από τις συζητήσεις που έχουν γίνει ότι τα μαθήματα θα είναι διάρκειας 400 ωρών αλλά και 120 ωρών όπως επίσης και ταχύρρυθμα ανάλογα με τη θεματική ενότητα.

Το πρόγραμμα αυτό δεν θα επιβαρύνει καθόλου οικονομικά το Δήμο μας. Τα έξοδα λειτουργίας, καθαριότητας, συντήρησης, θέρμανσης των αιθουσών, γραμματειακής υποστήριξης , κλπ και οι δαπάνες για όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν, θα καταβάλλονται από το Πανεπιστήμιο.

Οι ωφελούμενοι- μαθητές θα καταβάλλουν τα δίδακτρά τους κατευθείαν στο Πανεπιστήμιο. Οι καθηγητές θα είναι κατά την πλειοψηφία τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, και κάποιοι εισηγητές που έχουν επάρκεια με μεταπτυχιακά κλπ, ενδεχομένως και από την περιοχή μας, με έγκριση από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τα αντικείμενα διδασκαλίας, ανά κύκλο μαθημάτων θα αλλάζει ανάλογα με την ζήτηση.

Όσον αφορά στα μαθήματα άνω των 160 διδακτικών ωρών θα δίνεται η δυνατότητα όπως οι συμμετέχοντες να παρακολουθούν με φυσική παρουσία μέρος του προγράμματος ,ενώ το υπόλοιπο των ωρών θα πραγματοποιείται στα πρότυπα του ΕΑΠ Εθνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου εξ αποστάσεως εώς την ολοκλήρωσή του.

Εισηγούμαστε καταρχήν, σήμερα να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο την βούλησή του για τη σύσταση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Δήμο Ερέτριας , αν θεωρεί ότι είναι μια μορφή ανάπτυξης και δυνατότητες για τους δημότες μας και την ευρύτερη περιοχή για επιμόρφωση.

Αν το Δημοτικό Συμβούλιο ταχθεί θετικά, σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβουμε απόφαση επί του προσχεδίου της προγραμματικής σύμβασης."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA