Δημήτρης Θωμάς: «Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημήτρης Θωμάς: «Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι»

Δημήτρης Θωμάς: «Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι»
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1/2/2015 στο κέντρο "Φίλερι" στο Αυλωνάρι, η κοπή της βασιλόπιτας των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ...

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημήτρης Θωμάς, έδωσε στην ομιλία του το στίγμα της νέας προσπάθειας του συνδυασμού, τόσο για την διατήρηση των επιτευγμάτων των προηγούμενων χρόνων, όσο και για την προσπάθεια της αντιπολίτευσης πλέον του Δήμου ώστε να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών.
 

"Χάσαμε στα σημεία τον προεκλογικό αγώνα" είπε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: "Έχουμε ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε να παλεύουμε, ασκώντας εποικοδομητική αντιπολίτευση".
 

Ο επικεφαλής των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ τόνισε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο συνδυασμός θα βρεθούν υπό κατάσταση πολιτικής ομηρίας, καθώς δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ενώ κατηγόρησε το νέο δήμαρχο Θανάση Μπουραντά ότι επιδιώκει την πόλωση, καθώς δεν έχει κατανοήσει ακόμη ότι είναι Δήμαρχος και όχι αντιπολίτευση.
 

Αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημήτρης Θωμάς κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι τις έχει σκοπίμως μετατρέψει σε "γήπεδο" με μοναδικό στόχο να μην ακούγεται η φωνή της αντιπολίτευσης.
 

"Κατήργησαν την δημοκρατική λειτουργία του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου" κατήγγειλε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: "Φτάσαμε στο σημείο να αναγκαστούμε να πάμε στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου να δώσουμε συνέντευξη τύπου, προκειμένου ν' ακουστεί η άποψή μας, γιατί μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας επέτρεψαν να την εκφράσουμε".
 

Αναφερόμενος στον σημερινό τρόπο λειτουργίας του Δήμου, ο Δημήτρης Θωμάς είπε ότι πρόκειται πλέον για έναν απρόσωπο μηχανισμό, όπου κανείς δεν μπορεί να δει το Δήμαρχο, σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι πόρτες του Δήμου και του Δημάρχου ήταν ανοιχτές για όλους.
 

Ανάλογα είναι τα προβλήματα και με το προσωπικό του Δήμου,καθώς, ενώ η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αντιμετώπιζε τους εργαζόμενους ως συνεργάτες, σήμερα οι υπάλληλοι απαξιώνονται, εκφοβίζονται. Ο Δήμος πλέον λειτουργεί με εξωθεσμικούς, οι οποίοι, υπό το πρόσχημα του "επιστημονικού συνεργάτη" υποκαθιστούν ακόμη και το Δήμαρχο.
 

"Λένε ότι αξιοποιούν το προσωπικό του Δήμου αλλά στην πραγματικότητα το έχουν απαξιώσει. Έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν επιστήμονες για να βγάζουν φωτοτυπίες αντί να παράγουν ουσιαστικό έργο" κατήγγειλε ο Δημήτρης Θωμάς.
 

Ο επικεφαλής των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ αναφέρθηκε και σε μια σειρά ακόμη ζητημάτων όπως:
Καθημερινότητα: Υπάρχουν πλέον μεγάλα προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, έχει σταματήσει η ανακύκλωση, ενώ δεν παράγεται το απαιτούμενο έργο στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού.

Αποχέτευση: Στην προηγούμενη δημοτική περίοδο έγινε τεράστιο έργο, ενώ σήμερα δεν γίνεται αποτελεσματική προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις και να δρομολογηθούν νέα.

Χωματερές: Την προηγούμενη δημοτική περίοδο έκλεισαν και αποκαταστάθηκαν 4 χωματερές, ενώ εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την αποκατάσταση 4 ακόμη. Σήμερα, χρειάστηκε να επαναπροκηρυχτεί το έργο για να προχωρήσουν τα έργα στις άλλες 4 χωματερές (με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση) και αυτή έγινε λάθος. Παρά τις επισημάνσεις μας προχώρησαν την διαδικασία με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση.

Απορρίμματα: Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς πήγε μόνος του στον αρμόδιο Υπουργό και ζήτησε να εγκριθούν δύο σταθμοί μεταφόρτωσης, ένας στο Αλιβέρι και ένας στην Κύμη. Και όλα αυτά τα έκανε χωρίς να ενημερώσει το συμβούλιο, ερχόμενος εκ των υστέρων και νμάλιστα παραμονή πρωτοχρονιάς να ζητήσει έγκριση την οποία οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν δέχτηκαν να δώσουν:
 

"Πρώτα αποφασίζει το συμβούλιο και μετά γίνονται οι ενέργειες" είπε ο Δημήτρης Θωμάς και συμπλήρωσε: "Ζητήσαμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά το πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά αρνήθηκαν. Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υποχρεωθούν να το κάνουν" είπε ο επικεφαλής των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και διερωτήθηκε: "Καλό είναι να γίνουν σταθμοί μεταφόρτωσης εκεί όμως που θα επιλέξει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την σύνταξη της απαραίτητης οικονομοτεχνικής μελέτης και όχι ο κος Μπουραντάς μόνος του. Μετά όμως από την συγκέντρωση τα σκουπίδια που θα πάνε; Στη Θήβα; Και ποιος θα πληρώσει το κόστος;"

Έκοψαν τις χρηματοδοτήσεις στα χωριά!: Ο Δημήτρης Θωμάς κατήγγειλε ακόμη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αρχικά αποφάσισε να χορηγηθούν για το 2015 σε κάθε χωριό περίπου 7.000 ευρώ για κατασκευή μικρών έργων. Στη συνέχεια όμως η Δημοτική Αρχή τροποποίησε τον προϋπολογισμό και έκοψε όλες τις χρηματοδοτήσεις, εκτός από 65.000 ευρώ για τα πεζοδρόμια του Αλιβερίου, 40.000 ευρώ για βελτίωση του δρόμου Κύμη - Παραλία Κύμης και κάποια ακόμη μικρά έργα σε τέσσερα χωριά. Αποτέλεσμα είναι να αδικούνται όλοι οι οικισμοί και τα χωριά του Δήμου, να παραβλέπονται οι ανάγκες τους και να γίνονται έργα αμφίβολης σκοπιμότητας.

Δημόσιες υπηρεσίες: Παρά την προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για την διατήρηση των υπηρεσιών στο Δήμο (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Ειρηνοδικεία – Υποθηκοφυλακεία κτλ), η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται να έχει σχέδιο και να λειτουργεί οργανωμένα προς την κατεύθυνση αυτή.

Αθλητισμός - Πολιτισμός: Έχουν απαξιωθεί! Ο Δήμος έκοψε τις επιχορηγήσεις στα σωματεία, έκοψε τις ενισχύσεις στους συλλόγους, κατήργησε την διευκόλυνση να μεταφέρονται αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι με τα λεωφορεία του Δήμου, ενώ δεν γίνεται τίποτα για την κατασκευή έργων υποδομής στα γήπεδα με κίνδυνο να μην πάρουν την απαιτούμενη από το καλοκαίρι εξαγγελθείσα άδεια λειτουργίας και να σταματήσει κάθε αθλητική δραστηριότητα. Παράλληλα, στο Κλειστό της Κύμης γίνεται τεράστια προσπάθεια αποκλεισμού των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του ΑΟ Κύμης, καθώς η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι το γυμναστήριο είναι ιδιοκτησία της και αναιτιολόγητα δεν δίνει χρόνο στα παιδιά να προπονηθούν.
 

Ο Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της καύσης του RDF κατηγορώντας τον Δήμαρχο Θανάση Μπουραντά ότι ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης έδωσε την άδεια καύσης στην ΑΓΕΤ, ενώ τώρα δεν εμφανίζεται σε καμία κινητοποίηση ενάντια στην καύση, ούτε επιθυμεί να προσπαθήσει ώστε να σταματήσει η εγκληματική για την υγεία των πολιτών καύση του RDF.

Οικονομικά του Δήμου: Ο επικεφαλής των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ θύμισε ότι όταν ανέλαβε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή υπήρχαν στο Δήμο οφειλές της τάξεως των 8 εκ ευρώ ενώ άλλα 3 εκ ευρώ πληρώθηκαν λόγω δικαστικών αποφάσεων (κατασχέσεις ενάντια στο Δήμο για οφειλές από τους πρώην Δήμους που συνενώθηκαν). Μέσα σε 3,5 χρόνια αποπληρώθηκε ένα τεράστιο μέρος των οφειλών με αποτέλεσμα ο κος Μπουραντάς να παραλάβει ένα Δήμο που χρωστάει μόνο 2,5 εκ ευρώ, αφού 8,5 εκ ευρώ αποπληρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση!

Τρόπος διοίκησης: "Εμείς λειτουργήσαμε στα όρια της νομιμότητας προκειμένου ο Δήμος να παράξει έργο. Μας κατηγόρησαν ότι απασχολήσαμε εργάτες με αποδείξεις δαπανών κάτι που κάναμε συνειδητά. Εκείνοι, σήμερα, ξεκίνησαν και κάνουν ακριβώς το ίδιο, (και αν χρειαστεί μπορούμε να αναφέρουμε ονόματα), γιατί κατανόησαν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά" είπε ο Δημήτρης Θωμάς.
 

Ο πρώην Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στις τεράστιες προσπάθειες που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή για την ορθή λειτουργία των σχολείων, κάτι που δεν γίνεται σήμερα, κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι αντί να προσπαθήσει για την παραγωγή έργου περιορίζεται σε κορώνες σε βάρος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχή και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:
 

"Σε μια εποχή που η χώρα μας πλέον το παλεύει και υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, εμείς δηλώνουμε παρόντες και δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Καλούμε την σημερινή Αρχή να συνεργαστεί μαζί μας, αξιοποιώντας την εμπειρία μας για το καλό του τόπου. Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε υπερκομματικά και ανεξάρτητα, ενωμένοι σαν γροθιά και είμαστε σίγουροι ότι, στο τέλος, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε".

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA