1ο Διεθνές Σεμινάριο Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

1ο Διεθνές Σεμινάριο Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής

1ο Διεθνές Σεμινάριο Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής
Στα πλαίσια του πρώτου διεθνούς σεμιναρίου αρχαίας και παραδοσιακής ναυπηγικής που πραγματοποιείται στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στην Αθήνα, από 9 έως 21 Μαρτίου 2015... 

ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Πρωτέας» (Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για την Διάσωση και Διατήρηση της Παραδοσιακής Ναυπηγικής και Ναυτικής Κληρονομιάς) διοργανώνουν επίσκεψη – ξενάγηση σε Ναυπηγείο παραδοσιακών σκαφών στην πόλη μας, με την οποία θα ολοκληρωθεί το σεμινάριο, το Σάββατο 21 Μαρτίου, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, θα γίνει επίσκεψη – ξενάγηση στο "ΝΕΩΣΟΙΚΟΣ" (ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ιδιοκτησίας «Αντώνιος Νικ. Βλαβιανός» στο 4ο χλμ, της Παλιάς Εθνικής Οδού, περιοχή Γλύφας).

Να σημειωθεί ότι η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει στην Ελλάδα για πρώτη φορά σεμινάριο αφιερωμένο στην αρχαία και παραδοσιακή ναυπηγική.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν, οι σημαντικότεροι Έλληνες και ξένοι ερευνητές σε κάθε θέμα. Οι ομιλίες γίνονται διά ζώσης αλλά και από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες απευθείας, με χρήση τηλεματικής.

Εκτός της επίσκεψης στο ναυπηγείο παραδοσιακών σκαφών στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στο πρότυπο της αρχαίας τριήρους (Ολυμπιάς) στο Φάληρο.

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ θεώρησε ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του, στην διοργάνωση, με σκοπό την ανάδειξη του κύριου χαρακτηριστικού της πόλης μας, τη θάλασσα και την αναβίωση ενός από τα πλέον παραδοσιακά επαγγέλματα, που διαγράφουν μακρά πορεία στον χρόνο, αυτό της ναυπηγικής.

Λίγα λόγια για τον «Πρωτέα»

Ο σύλλογος ιδρύθηκε από την ανάγκη της διάσωσης και της διατήρησης της ναυτικής μας κληρονομιάς και της παραδοσιακής ναυτικής τέχνης.

Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Χαλκίδα, πιστοποιημένο από το υπουργείο πολιτισμού και μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EMH (www.european-maritime-heritage.org/)

Οι σκοποί του σωματείου σε βασικούς άξονες είναι καθαρά κοινωφελείς, εθνωφελείς, καλλιτεχνικοί, πολιτιστικοί και μορφωτικοί-εκπαιδευτικοί, σε μη κερδοσκοπική βάση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA