Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 2 συνεργοί του Ξηρού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 2 συνεργοί του Ξηρού

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 2 συνεργοί του Ξηρού
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ύστερα από την απολογία του στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας, ο 32χρονος που συνελήφθη το Σάββατο και φέρεται ως συνεργάτης του βαρυποινίτη Χριστόδουλου Ξηρού... 

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
 

Η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του 32χρονου αφορά την κατηγορία της συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση (187Α, παρ. 2).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 32χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
 

Ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία της στον εφέτη ανακριτή,και η 36χρονη που επίσης συνελήφθη το Σάββατο για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού και το σχέδιο «Γοργοπόταμος» που οργάνωνε ο τρομοκράτης με ομάδα προσώπων, για την απόδραση των μελών της οεγάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.
 

Στην γυναίκα, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.
 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που χειρίζεται ο εφέτης ειδικός ανακριτής αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Ευτύχιος Νικόπουλος, στην 36χρονη αποδίδεται ρόλος μεταφορέα προς εξυπηρέτηση του σχεδίου απόδρασης.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη αρνείται την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που της αποδίδεται και φέρεται ενώπιον του ανακριτή να υποστήριξε: «Με τη μητέρα των αδελφών Τσάκαλου είμαστε γειτόνισσες.
 

Έχουμε φιλική σχέση και ασχολούμαστε ενεργά με τη ζωοφιλία. Επειδή δουλεύω στη Νίκαια μου έδωσε μια τσάντα και μου είπε ότι θα περάσει μια φίλη της να την πάρει από εμένα. Δέχθηκα να την εξυπηρετήσω χωρίς να γνωρίζω τι περιείχε η τσάντα».
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA