Ο Φάνης Σπανός ρίχνει ευθύνες στην εταιρεία ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε. για το έργο «Ανέγερση και εξοπλισμός Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Φάνης Σπανός ρίχνει ευθύνες στην εταιρεία ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε. για το έργο «Ανέγερση και εξοπλισμός Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»

Ο Φάνης Σπανός ρίχνει ευθύνες στην εταιρεία ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε. για το έργο «Ανέγερση και εξοπλισμός Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας»
Η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Φάνη Σπανού στο Τεχνικό Επιμελητήριο-Περιφερειακό Τμήμα Εύβοιας και στην ΠΕΔΜΕΔΕ-Τμήμα Εύβοιας σχετικά με το έργο "Ανέγερση και εξοπλισμός Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας" 

"Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στο πλαίσιο του συνεχούς παραγωγικού και εποικοδομητικού διαλόγου με τους θεσμικούς φορείς και ιδιαίτερα το ΤΕΕ το οποίο αποτελεί τεχνικό σύμβουλό της Πολιτείας, υπογραμμίζει, ότι κανένα απολύτως ώριμο έργο της Εύβοιας δεν απεντάσσεται και κανενός η εξέλιξη δεν καθίσταται προβληματική νομικά, τεχνικά ή χρηματοδοτικά.

Σε σχέση με το έργο "Ανέγερση και εξοπλισμός Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας" και την εξέλιξη αυτού, αναφέρουμε τα ακόλουθα.
Η αρχική ανάδοχος του έργου "ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε." αιτήθηκε την πλήρη υποκατάστασή της, ως είχε νόμιμο δικαίωμα, από την "Αφοί Βαρελά Α.Ε.", λόγω προφανούς αδυναμίας της να εκτελέσει το έργο.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ως Προϊσταμένη Αρχή και λαμβάνοντας υπόψη (αναφέρονται συνοπτικά): 

1. την κείμενη Νομοθεσία,
 
2. την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί μη έκπτωσης της ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε. λόγω σχετικής δικαστικής προστασίας,
 
3. το γεγονός ότι η υποψήφια υποκαταστάτρια πληροί όλα τα τυπικά προσόντα για την εκτέλεση του έργου,
 
4. τη σχετική εισήγηση της Διευθύνουσας το έργο Υπηρεσίας (Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Δ.Τ.Ε.),
 
5. την απόρριψη από την επιτροπή του άρθρου 18 του Ν.2218/94 προσφυγής τρίτης ενδιαφερόμενης εργοληπτικής επιχείρησης κατά της μη έκπτωσης της ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε.,
 
6. τις γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας,
 
7. την έγκριση από άποψης σκοπιμότητας του αιτήματος υποκατάστασης από την Οικονομική Επιτροπή,
 
αποφάσισε την πλήρη υποκατάσταση της ΘΕΩΝ Α.Τ.Ε. από την "Αφοί Βαρελά Α.Ε." με τους ίδιους όρους και το ίδιο οικονομικό αντικείμενο της αρχικής σύμβασης, η οποία εξ' αυτού είναι η νέα ανάδοχος του έργου.
 
Λεπτομερές ιστορικό της διαδικασίας παρατίθεται στην απόφαση υποκατάστασης με ΑΔΑ: 6ΠΥΖ7ΛΗ-ΡΔ0.
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω, είναι σαφές πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε: 

• Έχει διέλθει όλα τα εκ του Νόμου προβλεπόμενα στάδια για την ολοκλήρωσή της. 

• Είναι στο σύνολο της απόλυτα σύννομη, τύποις και ουσία. 

• Δεν επιβαρύνει οικονομικά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς ο νέος ανάδοχος θα εκτελέσει το έργο με το ποσοστό έκπτωσης του πρώτου μειοδότη και αρχικού αναδόχου. 

• Εξασφαλίζει την υλοποίηση του έργου στο χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την απρόσκοπτη χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ. 

• Είναι η μοναδική λύση που καλύπτει σωρευτικά όλες τις ως άνω νομικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις. Καταληκτικά, η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, δίνοντας ύψιστη αξία στην Αρχή της Διαφάνειας, προσφέρουν κάθε πληροφόρηση που ζητείται σε σχέση με οποιοδήποτε έργο ευθύνης και παραμένουν στη διάθεση σας για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA