Ισοπαλία στη Βουδαπέστη για την Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ισοπαλία στη Βουδαπέστη για την Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισοπαλία στη Βουδαπέστη για την Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)
Η καλή εμφάνιση της Εθνικής στη Βουδαπέστη δεν έφερε αποτέλεσμα. Στο ντεμπούτο του Σέρχιο Μαρκαριάν αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 και οι ελπίδες άρχισαν να εξανεμίζονται ακόμη και για την τρίτη θέση στον 6ο όμιλο των προκριματικών του EURO.

ΒΙΝΤΕΟ
 
Η Εθνική εμφανίστηκε σαφώς καλύτερη από το πρόσφατο παρελθόν της, πέταξε από πάνω της την "ταυτότητα" του Ρανιέρι και φάνηκε η ανανέωσή της με τον Μαρκαριάν από το πρώτο ημίχρονο, το οποίο όμως άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο. Ήταν καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να πετύχει ακόμη και το θαύμα...
 

Βέβαια, για να γίνει... θαυματουργή δεν θα πρέπει να επαναλάβει την "απαγορευτική" εμφάνισή της στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο αδράνησε και έχασε ευκαιρίες! Στο δεύτερο ήταν πολύ καλύτερη, έφτασε κοντά στο γκολ, μα κινδύνεψε και να το δεχθεί στο τέλος. Στα πρώτα 45 λεπτά ήταν καλή η Εθνική, αλλά όχι και αποτελεσματική. Η Ελλάδα απέφυγε να πάρει κάποιο ρίσκο και ήταν πιο εγκεφαλική... Είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έπαιζε ακόμη καλύτερα χωρίς αυτήν!
 

Κλασική ευκαιρία για να στείλει η “γαλανόλευκη” την μπάλα στα δίχτυα δεν προέκυψε, καθώς της έλειπε η αποτελεσματικότητα...  Η καλύτερη φάση της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή στο 23' όταν ο Φετφατζίδης πέρασε υπέροχα τη μαγυάρικη άμυνα μοίρασε στον Κλάους που βρισκόταν στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του 26χρονου επιθετικού κόντραρε στον Κάνταρ.
 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα μπήκε ακόμη πιο δυνατά και με στόχο να πετύχει άμεσα ένα γκολ... Με την τρελή διάθεση του Τοροσίδη να βγάλει μπροστά τους Ελληνες επιθετικούς και τις απανωτές ευκαιρίες με τον Φετφατζίδη, τον Αθανασιάδη και τον Κονέ η Ελλάδα “φλέρταρε”... ανελέητα ως το 65' με το γκολ, το οποίο όμως βασανιστικά δεν ερχόταν.
 

Στο 48' ήταν επικίνδυνη για τους Ούγγρους η κεφαλιά του Κονέ, έπειτα από σέντρα του Σταφυλίδη, ενώ στο 50΄ σε γύρισμα του Τοροσίδη ο Κλάους με τακουνάκι λίγο έλειψε να σκοράρει . Ενα λεπτό μετά, στο 51' το δυνατό σουτ του Φετφατζίδη μέσα από την περιοχή έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
 

Οι οπαδοί αντιλήφθηκαν την προσπάθεια των Ελληνων για γκολ και δεν ηρεμούσαν στη “γαλανόλευκη” κερκίδα πρεσάροντας και αυτοί με τις φωνές τους. Ο Αθανασιάδης δοκίμασε στο 69' να μπει στην πορεία της μπάλας ύστερα από τη σέντρα του Σταφυλίδη, αλλά δεν την πρόλαβε...
 

Οι διεθνείς έψαχναν διαρκώς να βρουν τον Κλάους μπροστά, μα αυτό όπως απεδείχθη δεν ήταν εύκολο και οι “κάθοδοι” της ελληνικής ομάδας προς την εστία των Μαγυάρων σταματούσαν πριν φτάσει στην... ευκαιρία η Ελλάδα.
 

Λίγο πριν από το 80ο λεπτό αποφάσισε να γίνει πιο επιθετική η Ουγγαρία, καθώς η Εθνική δεν είχε το ρυθμό με τον οποίο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο.
 

Οι Ούγγροι είχαν δύο σερί ευκαιρίες με τον Πίντερ στο 87' (απομάκρυνε ο Καρνέζης) και με τον Νίκολιτς ένα λεπτό αργότερα. Η Ελλάδα απάντησε στο 89' με σουτ του Κατσουράνη συνεχίζοντας το “γαϊτανάκι” των -χωρίς γκολ- φάσεων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 

Ουγγαρία: Κιράλι, Καντάρ, Φιόλα, Γιούχας, Λεάντρο, Ελέκ (70'Έλεκ), Τζούτζακ, Τόζερ, Στιέμπερ, Γκέρα, Σάλαϊ (68' Νίκολιτς) 
 

Ελλάδα: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κονέ (77' Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69' Φορτούνης), Φετφατζίδης (77' Γιαννιώτας), Σάμαρης, Αθανασιάδης 

Με πληροφορίες από Newsit και Contra.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA