Ο Παγώνης απαντά στον Ζεμπίλη: «Στείρα αντιπολίτευση που στηρίζεται στη λάσπη και στη δημιουργία ανακριβών και ψευδών εντυπώσεων» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Παγώνης απαντά στον Ζεμπίλη: «Στείρα αντιπολίτευση που στηρίζεται στη λάσπη και στη δημιουργία ανακριβών και ψευδών εντυπώσεων»

Ο Παγώνης απαντά στον Ζεμπίλη: «Στείρα αντιπολίτευση που στηρίζεται στη λάσπη και στη δημιουργία ανακριβών και ψευδών εντυπώσεων»
Με αφορμή δηλώσεις του τ. Δημάρχου Θανάση Ζεμπίλη που δημοσιεύθηκαν σε τοπικά ΜΜΕ (μετά τη Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από τη νέα Δημοτική Αρχή με τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων της), ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Ο τ. Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Ζεμπίλης συνεχίζει, έξι μήνες μετά τη δυσάρεστη γι' αυτόν απόφαση των συμπολιτών μας να γυρίσει σελίδα ο Δήμος μας, μια αδιέξοδη και στείρα αντιπολίτευση, που στηρίζεται στη λάσπη και στη δημιουργία ανακριβών και εν πολλοίς ψευδών εντυπώσεων.

Ο τ. Δήμαρχος από την πρώτη κιόλας ημέρα της δικής μας θητείας, παρουσιάζεται ως “αθώα περιστερά”, αν και διοίκησε το Δήμο επί οκτώ έτη. Επιδεικνύει εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη για τα πεπραγμένα του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ισοπεδώσει οποιαδήποτε απόφαση ή πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής .

Από μία αναλυτική, ειλικρινή και απόλυτα διαφανή παρουσίαση των πεπραγμένων μας , ο τ. Δήμαρχος επέλεξε να αποφύγει, για μία ακόμη φορά, να λάβει θέση για την “ταμπακιέρα' :

- Έλαβε ή όχι δάνεια κατά τη θητεία του, πόσα και για ποιον σκοπό ; Έχουν αποπληρωθεί ;

- Ενέταξε ή όχι, σχεδόν αποπληρωμένο έργο σε κρατική χρηματοδότηση και αφού την έλαβε δεν αποπλήρωσε το δάνειο του έργου ως όφειλε , αλλά κάλυψε καταναλωτικές δαπάνες;

- Οφείλει ή όχι ο Δήμος 6.062.000,00 € σε δάνεια ;

- Είναι υπερχρεωμένη η ΔΕΥΑΧ ή όχι ; Τι ακριβώς έκανε για να την εξυγιάνει ;

- Τι έκανε 8 χρόνια για την απόκτηση του ΔΑΡΙΓΚ και γιατί δεν έλαβε μέρος σε κανένα πλειστηριασμό επί θητείας του ; Γιατί στον προϋπολογισμό του 2014, που συνέταξε και εμείς παραλάβαμε, δεν είχε εγγράψει ούτε 1 € για τη συμμετοχή του Δήμου στον πλειστηριασμό του ΔΑΡΙΓΚ και τώρα μας εγκαλεί για σκάνδαλο;

- Ποια είναι τελικά η επίσημη θέση του για το μεγάλο και χρόνιο ζήτημα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας ; Συμφωνεί ή όχι με την απόφαση του ΚΑΣ και την υλοποίησή της ;

Πέρα από τα παραπάνω ερωτήματα, τα οποία σκοπίμως παρέμειναν αναπάντητα, ως Δήμαρχος Χαλκιδέων θα ήθελα να επαναλάβω την πάγια θέση μου, τόσο προ όσο και μετά των εκλογών, ότι διοίκηση στο Δήμο θα ασκήσω επί τη βάσει της αρχής “primus inter pares” .

Στο πνεύμα της αρχής αυτής είναι δεδομένο ότι κάθε συνεργάτη μου τον επιλέγω, τον εμπιστεύομαι απόλυτα και όπου χρειαστεί τον επιβάλλω.

Ελπίζουμε σύντομα ο τ. Δήμαρχος να συνειδητοποιήσει ότι οι εποχές της ανούσιας και εγωπαθούς αντιπαράθεσης έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και ότι οι συμπολίτες μας απαιτούν συναινέσεις στα μεγάλα και ζωτικά για το μέλλον του Δήμου, ζητήματα.

Άλλωστε ο δρόμος μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι μακρύς και δύσκολος για μικρόψυχους πολιτικούς μαραθωνοδρόμους."


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Θανάσης Ζεμπίλης: «Το πρώτο εξάμηνο της θητείας Παγώνη αμαυρώνεται από το σκάνδαλο της ΔΑΡΙΓΚ»

Αποκαλύψεις στη συνέντευξη του Χρήστου Παγώνη: «Κοινοποιήθηκε ένα χαρτί στον Δήμο Χαλκιδέων ότι οφείλουμε 6 εκατ. ευρώ για δάνεια που δεν γνωρίζαμε» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA