Χ. Παγώνης και Κ. Μπακογιάννης στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χ. Παγώνης και Κ. Μπακογιάννης στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά (ΦΩΤΟ)

Χ. Παγώνης και Κ. Μπακογιάννης στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά (ΦΩΤΟ)
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης για την Κήρυξη της Επανάστασης του 1821 στη Ρούμελη, που διοργάνωσε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας, ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της Ελλάδας του 11ου αι., που συγκαταλέγεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO 

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια τη Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο προαύλιο χώρο της Μονής, στην προτομή του Εθνομάρτυρα, Επισκόπου Σαλώνων, Ησαΐα, με την παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας .

Στον εορτασμό παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης και εκπρόσωποι της Βουλής, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νομών .

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε ότι η Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά , στην οποία ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας κήρυξε την επανάσταση στις 27/3/1821, μέσα στο Μοναστήρι, αποτέλεσε το επαναστατικό ορμητήριο της Ρούμελης, επιβεβαιώνοντας τη συμβολή της Εκκλησίας στην ελευθερία του έθνους .

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA