Πρόταση για πλωτά πάρκινγκ στη Χαλκίδα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρόταση για πλωτά πάρκινγκ στη Χαλκίδα!

Πρόταση για πλωτά πάρκινγκ στη Χαλκίδα!
Λόγω της παράνομης και άναρχης στάθμευσης, στην εισοδο της πόλης (πλησιον παλαιας γεφυρας (Ο.Σ.Ε.) , ή Άγιο Στέφανο (ΚΤΕΛ) Χαλκίδας, προτείνεται να εξετασθεί αρμοδίως:

ΠΛΩΤΑ PARKING
Η στάθμευση, ιδιαίτερα στο κέντρο των πόλεων, έχει γίνει ένας καθημερινός «εφιάλτης» για τους οδηγούς οχημάτων.


Η σημαντική αύξηση του αριθμού των οχημάτων σε συνδυασμό με την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, αποτελούν τους βασικότερους παράγοντες για την έξαρση της παράνομης στάθμευσης, με βασικές συνέπειες, τη παρακώλυση του έργου των αστικών συγκοινωνιών, την επιδείνωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο αστικό οδικό δίκτυο, λόγω της μείωσης της κυκλοφοριακής ικανότητας των οδών, και συνεπώς την μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, κυρίως των παραθαλάσσιων περιοχών.

Να τονισθεί σε αυτό το σημείο ότι, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις πληθυσμού είναι παραθαλάσσιες,συγκεκριμένα, το 70% παγκοσμίως. Εκεί εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα στάθμευσης. Σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι το 40% των τροχαίων ατυχημάτων σε αστικές περιοχές προέρχονται έμμεσα ή άμεσα από τις προσβάσεις.

Πλωτό ναυπήγημα
Το πλωτό ναυπήγημα συνολικής χωρητικότητας 500 θέσεων οχημάτων αποτελείται από 4 καταστρώματα με ελεύθερη επικοινωνία μεταξύ τους με ράμπες και ανελκυστήρες


Το project
Κατασκευή και διαστάσεις ναυπηγήματος Νεότευκτο, άριστου σχεδιασμού και εμφάνισης μελετημένο από εγνωσμένης ικανότητας, διεθνούς κύρους και εμπειρίας ναυπηγούς μηχανικούς. Kατασκευασμένο από ναυπηγικό χάλυβα, διπύθμενο, με δεξαμενές έρματος, πλευρικά ανοίγματα φωτισμού και αερισμού, εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας εγκεκριμένα από διεθνή νηογνώμονα.

Οι διαστάσεις του ναυπηγήματος είναι οι εξής: Μήκος 130 m, πλάτος 30m, ύψος από την στάθμη της θάλασσας 8m, ύψος έκαστου καταστρώματος 2,5m και συνολικό βάρος περίπου 5.500 τόνοι.

Άλλες δραστηριότητες
Μέρος του ανώτερου καταστρώματος στεγάζει καταστήματα εστίασης η άλλων δραστηριοτήτων διάφορου και μεταβλητού εμβαδού κατ' επιλογή
.

Θεόδωρος Βράκας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Πρόταση για θαλάσσια ταξί στη Χαλκίδα!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA