Στα κάγκελα οι απλήρωτοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στα κάγκελα οι απλήρωτοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία

Στα κάγκελα οι απλήρωτοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία
Την τεράστια καθυστέρηση στη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, ενώ δεν αποκλείει να ακολουθήσει την δικαστική οδό.
 

"Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ των κινητοποιήσεων των ιατρών και προτίθεται για δικαστική διεκδίκηση μέσω της Νομικής του Υπηρεσίας μέχρι να αποπληρωθούν όλοι οι ιατροί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Οι γιατροί προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις αφού όπως υποστηρίζουν, εργάζονται απλήρωτοι και χωρίς να έχουν λάβει σαφείς απαντήσεις για την αποκατάσταση αυτής της ασυγχώρητης αδράνειας από την ηγεσία.

Ο ΙΣΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών και δια της νομικής του υπηρεσίας θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τους κλαδικούς φορείς για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών, καθώς επίσης και για την καταβολή των ποσών που προήλθαν από τις αυθαίρετες περικοπές των εφημεριών με την αποστολή σειρά εξωδίκων δηλώσεων και διαμαρτυριών, καθώς επίσης με την κατάθεση δικογράφων και εκδίκασή τους ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων.

“Τονίζουμε ότι ενόψει της κρισιμότητας της κατάστασης η πολιτική ηγεσία πρέπει να δείξει ωριμότητα και σύνεση για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ θα συνεχίσει να προσφέρει εντελώς δωρεάν νομικές υπηρεσίες της στα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
 

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται για τα δικαιώματα των μελών του και θα είναι στο πλευρό τους για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους” καταλήγει η ανακοίνωση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA