Χαλκίδα: Να μεταφερθούν οι φυλακές στην Ριτσώνα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Να μεταφερθούν οι φυλακές στην Ριτσώνα!

Χαλκίδα: Να μεταφερθούν οι φυλακές στην Ριτσώνα!
Το θέμα των Φυλακών Χαλκίδας συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης είπε ότι βρέθηκε χώρος στο στρατόπεδο στη Ριτσώνα...

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ενημέρωσε το σώμα ότι βρέθηκε ένας νέος χώρος σε ένα στρατόπεδο στη Ριτσώνα, ο οποίος είναι 180 στρέμματα, καθαρός και φαίνεται κατάλληλος για τη μετεγκατάσταση των Φυλακών Χαλκίδας ενώ μέχρι τέλος του μήνα θα έχει γίνει και η επίσκεψη από την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να κριθεί κατάλληλος και να αρχίσει η ανέγερση.

"Έστειλα μια επιστολή και πρότεινα το στρατόπεδο στη Ριτσώνα εκεί όπου ήταν να φιλοξενούνται λαθρομετανάστες. Πριν από 15 μέρες ήρθαν από το Υπουργείο, από την Ανώνυμη Εταιρεία που ασχολείται με την ανέγερση των Φυλακών και πήγαμε και κάναμε αυτοψία στο χώρο. 180 στρέμματα, καθαρός, επίπεδος και φαίνεται κατάλληλος. Ήταν ο καλύτερος που είχαν δει μέχρι τώρα και μένει μέχρι τέλος του μηνός να επισκεφθεί το χώρο όλη η Επιτροπή για να κριθεί κατάλληλος" τόνισε ο Χρήστος Παγώνης.


Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Θανάσης Ζεμπίλης  ο οποίος είπε τα εξής: "Στις Φυλακές Χαλκίδας ο αριθμός των κρατουμένων είναι σχεδόν διπλάσιος από τον επιτρεπόμενο. Κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας έγιναν πολλές προσπάθειες για αυτό το θέμα. Δεν υπήρχε όμως θέληση από τη μεριά του Υπουργείου. Το θέμα έχει ζωτική σημασία και θεωρώ ότι και οι 2 χώροι (ΠΕΙ Δοκού και Ριτσώνα) είναι κατάλληλοι με τα θετικά και τα αρνητικά τους".

Σύμφωνος με την μεταφορά των φυλακών εκτός πόλης ήταν και ο Νίκος Λεβέντης: "Το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση. Ο χώρος που βρίσκονται τώρα οι Φυλακές είναι ακατάλληλος. Θυμάστε τι έγινε τότε στα Τρίκαλα με ελικόπτερα και πυροβολισμούς. Τρέμω στην ιδέα αν γίνει κάτι τέτοιο ανάλογο μέσα στην καρδιά της πόλης. Εμείς κάνουμε αίτηση να υπάρξει πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα των τωρινών Φυλακών της Χαλκίδας. Αμφιβάλλει κανείς ότι έχουμε ανάγκη αυτούς τους χώρους; Νομίζω όχι."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA