Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου (ΦΩΤΟ  & ΒΙΝΤΕΟ)
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εν μέσω αντιφασιστικών διαδηλώσεων και με απόντες τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους βουλευτές καθώς και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, ξεκίνησε στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη της ηγεσίας, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. Παρόντες στο δικαστήριο ήταν 44 από τους 69 κατηγορούμενους - Έγινε ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων και η δίκη διεκόπη για τις 7 Μαΐου.

ΒΙΝΤΕΟ
Από νωρίς το πρωί η περιοχή σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού ήταν αστυνομοκρατούμενη. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τους κατοίκους της περιοχής αλλά και από μέλη των οικογενειών θυμάτων των επιθέσεων μελών της Χρυσής Αυγής, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής που ήθελαν να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους.

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου (ΦΩΤΟ  & ΒΙΝΤΕΟ)
Από την σημερινή πρώτη ημέρα δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα με τον βουλευτή του Ποταμιούμ Νίκο Ορφανό να δέχεται επίθεση από "αντιμνημονιακούς" που ενοχλήθηκαν από την παρουσία τους.

Στην συνέχεια έγινε γνωστό μέσω καταγγελιών ότι φίλοι του Παύλου Φύσσα αλλά και φοιτητές δέχθηκαν επιθέσεις από "φουσκωτούς".

Όλοι περνούσαν από εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να μπουν στην αίθουσα του δικαστηρίου με τους γονείς του Παύλου Φύσσα να προκαλούν συγκίνηση μόνο με την παρουσία τους.

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου (ΦΩΤΟ  & ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 09.21 άρχισε τελικά η ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων. Παρόντες ήταν στο δικαστήριο 44 κατηγορούμενοι, από τους 69.

Δεν προσήλθαν στο δικαστήριο ο αρχηγός της οργάνωσης και η πλειονότητα των κατηγορουμένων βουλευτών. Απόντες ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Νίκος Μίχος, ο Χρήστος Παππάς, ο Ηλίας Παναγιωταρος, η Ελένη Ζαρούλια, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Γιώργος Γερμενής. Όλοι είχαν εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους τους προκειμένου να εξηγήσουν τους λόγους της απουσίας τους. Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων, είναι ο προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και οι δυο πυρηνάρχες της οργάνωσης σε Πέραμα και Νίκαια, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Πατέλης.

Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου (ΦΩΤΟ  & ΒΙΝΤΕΟ)Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει περίπου έναν χρόνο, ενώ αποτελεί ακόμη ζητούμενο αν η μικρών διαστάσεων αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού θα ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες μίας τέτοιας διαδικασίας.

Η ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία -και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος- είναι υπόλογη για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. 


Σε δυο ξεχωριστά περιστατικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καταγγελίες, φίλοι του Παύλου Φύσσα δέχθηκαν επίθεση από τραμπούκους. Οι τρεις φίλοι του Παύλου Φύσσα πήγαιναν να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι τρεις άνδρες πάρκαραν το αυτοκίνητό τους κοντά στο χώρο της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής και όπως καταγγέλλουν δέχθηκαν επίθεση. Οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την επίθεση από τον ίδιο τον πατέρα του Παύλου Φύσσα που βρισκόταν ήδη στην αίθουσα του δικαστηρίου και ο οποίο επικοινώνησε με τους φίλους του αδικοχαμένου γιου του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες πάρκαραν κοντά στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Όπως κατήγγειλαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τους αναγνώρισαν και κινήθηκαν εναντίον τους.

Τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν. Ο ένας εκ των τριών μεταφέρεται μάλιστα στο νοσοκομείο.
Διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 7 Μαΐου (ΦΩΤΟ  & ΒΙΝΤΕΟ)
Το περιστατικό, ως προς το σκέλος της καταγγελίας τουλάχιστον, επιβεβαιώνεται από την πλευρά της αστυνομίας ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν κάνει κάποια επιχείρηση ή προσαγωγές υπόπτων. Οι φίλοι του Π. Φύσσα σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μεταβεί στην Ασφάλεια Πειραιά για να καταθέσουν.

Την επίθεση εναντίον φοιτητών, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάλιστα μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κατήγγειλε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κορυδαλλού, Μιχάλης Ευθυμιάδης.

Οπως είπε ο κ. Ευθυμιάδης, μπροστά στην είσοδο του κτιρίου όπου διεξάγεται η δίκη, την ώρα που 4-5 φοιτητές κατέβαιναν από λεωφορείο στη συμβολή των οδών Χειμάρας και Μικράς Ασίας, δέχθηκαν, όπως ανέφερε, επίθεση από «φουσκωτούς». Κάποιοι από τους φοιτητές τραυματίσθηκαν και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Επίσης, αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε οπαδό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος οδηγούσε μηχανή, στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος του δημοτικού πάρκινγκ. Οι αντιεξουσιαστές, τού έσπασαν τη μηχανή, τον έριξαν κάτω και η Αστυνομία τον φυγάδεψε σε ένα κατάστημα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αρκετοί από τους περίπου 100 αντιεξουσιαστές κρατούν καδρόνια και ρόπαλα στα χέρια.

Με πληροφορίες από ΝΕΡΙΤ και Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA