Εύβοια: Adventure trip στην Αντιά! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Adventure trip στην Αντιά! (ΦΩΤΟ)

Εύβοια: Adventure trip στην Αντιά! (ΦΩΤΟ) 
Αν κάποιος θέλει μια απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, περιπέτειας, επαφής με την φύση και σπάσιμο των ορίων, σε ένα συνταρακτικό ταξίδι, χρειάζεται μόλις 4 πράγματα:  

ένα καλό 4Χ4, ένα τριήμερο ελεύθερο, καλή παρέα και έναν χάρτη της Αντιάς, στην νότια Εύβοια. Τόσο κοντά στην Αθήνα, λίγο έξω από την Κάρυστο και απέναντι από την Άνδρο, ξανοίγεται ένας μαγικός κόσμος με κρυφές παραλίες, ασύλληπτα τοπία, φαράγγια, έναν ιδιότυπο πολιτισμό και μοναδικά μυστικά. Η Αντιά, αυτή η παράξενη επικράτεια της Καρυστίας είναι ο παράδεισος του Adventure trip! Και είναι δίπλα μας!
Εύβοια: Adventure trip στην Αντιά! (ΦΩΤΟ)

Η μαγική χώρα του Κάβο Ντόρο

Η Αντιά, το παράξενο αυτό χωριό που αντικρίζει το πέλαγος με την άγρια ομορφιά της και την παράξενη παράδοσή της, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσει κάποιος ένα ιδιόμορφο δίκτυο χωριών, αυτά του Κάβο Ντόρο. Το Κόμητο και η Καλλιανού είναι ασύγκριτης ομορφιάς, το Πλατανιστό, με τα νερά από τον χείμαρρο να διακόπτουν ακόμα και τον δρόμο και με τους πάμπολλους πέτρινους μύλους, το Πόθο και το Γιαννίτσι, η Εκάλη και τα υπόλοιπα χωριά του Ακρωτηρίου της Φιλάγρας αποτελούν έναν ανεξερεύνητο παράδεισο. Το Καστρί, ο Πλατανιστός, το Πανωχώρι, τα Αντιά, το Κόμητο, ο Ευαγγελισμός, το Καψούρι, το Θύμι, η Ζαχαριά, η Αμυγδαλιά, το Σχίζαλι...θα σας μαγέψουν με τα πανέμορφα τοπία τους.


Η απόσταση του Πλατανιστού από την Κάρυστο είναι 22 απολαυστικά χιλιόμετρα, ενώ το Σχίζαλι (που είναι το πλησιέστερο στο ακρωτήριο Καφηρέας, το περιβόητο Κάβο Ντόρο δηλαδή), 65 χιλιόμετρα.

Εύβοια: Adventure trip στην Αντιά! (ΦΩΤΟ)

Η γλώσσα των πουλιών

Η Αντιά είναι γνωστή από την παράξενη συνήθεια των κατοίκων να συνεννοούνται με κελαηδίσματα πουλιών. Αν δεν το δει αυτό κάποιος, δεν μπορεί να πιστέψει πόσο περίεργο φαίνεται. Η συνήθεια αυτή, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να ομιλούν οι κάτοικοι έναν δικό τους, μη κατανοητό κώδικα, αξίζει την προσοχή σας, είναι κάτι πολύ σπουδαιότερο από αυτό που φαίνεται. Στην παγκόσμια εθνολογία ως «γλώσσες των πουλιών» ορίζονται όλοι οι μυστικοί κώδικες, όπως η ανάποδη ομιλία, τα γνωστά κορακίστικα, ακόμα και οι διάφορες αργκό, είτε αυτές που δηλώνουν τάξη, είτε αυτές που δηλώνουν επαγγελματική συντεχνία.


Εδώ, στην Αντιά, έχουμε μια εντελώς ιδιότυπη περίπτωση, γιατί δεν υπάρχει απλά ένα μικρό γλωσσάρι, αλλά μια πλήρης γλώσσα. Όπου παρατηρείται τέτοιο φαινόμενο, έχουμε συνήθως μια πανάρχαια κοινωνία με μυητικό χαρακτήρα, που μοιράζεται ενδιαφέροντα μυστικά, με γοητευτικό τρόπο.

Εύβοια: Adventure trip στην Αντιά! (ΦΩΤΟ)

Με έπαθλο το πιο φρέσκο ψάρι κι ένα ηλιοβασίλεμα

Η Αντιά έχει την φήμη ότι είναι μια απομονωμένη κοινότητα, και όντως είναι. Στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο της νότιας Καρύστου ξανοίγεται το Κάβο Ντόρο σαν μια εντελώς ξεχωριστή επικράτεια. Απαιτητικές διαδρομές με απότομες καθόδους – εξ ου και η ανάγκη για ένα αξιόπιστο 4Χ4 – θα σας οδηγήσουν σε μια απέραντη παραλία, εντελώς κρυφή από τους πεπατημένους δρόμους, καθώς θα αφήνετε πίσω σας την Αντιά. Το ότι οι κάτοικοι είναι σχετικά απομονωμένοι, δεν σημαίνει ότι είναι αφιλόξενοι, κάθε άλλο. Απλά δεν είναι κόλακες, αλλά όταν κάποιος ξέρει να απολαύσει ένα τέτοιο ταξίδι, ξέρει να εκτιμά την αυθεντικότητα των ανθρώπων.


Κάνοντας λοιπόν την κάθοδο σε αυτήν την τελείως ξεχωριστή πραγματικότητα, πέρα από την συνταρακτική παραλία με το λεπτό, ζαχαρένιο βότσαλο, θα απολαύσετε τον πιο φρέσκο γαύρο, σε μια λιτή ταβέρνα με απέραντη θέα. Η κυρούλα που θα σας περιποιηθεί είναι η πιο μεγάλη μαστόρισσα του τηγανιού που έχουμε γνωρίσει! Και θα μπορέσετε να απολαύσετε από τα χέρια της μυρωδάτα τηγανόψωμα, ολόφρεσκα, αλλά και το περιβόητο τυρί της Αντιάς, πλούσιο, με κρυστάλλινες σπηλιές όπου μέσα έχει παγιδευτεί βούτυρο, μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία! Και αυτό το γαστρονομικό μικρό θαύμα, με θέα το πιο συνταρακτικό ηλιοβασίλεμα. Ναι, αξίζουν τα χιλιόμετρα για να το χαρεί κάποιος αυτό…

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Καρύστου 2224026303
Ταξί Καρύστου 2224026500

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA