Χαλκίδα: Το "ρίσκο" του Νίκου Γεωργάτου να καταγγείλει δημόσια τις εταιρείες Κριμάτογλου, Jumbo και Intersport | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Το "ρίσκο" του Νίκου Γεωργάτου να καταγγείλει δημόσια τις εταιρείες Κριμάτογλου, Jumbo και Intersport

Χαλκίδα: Το "ρίσκο" του Νίκου Γεωργάτου να καταγγείλει δημόσια τις εταιρείες Κριμάτογλου, Jumbo και Intersport
Λίγες μέρες έμειναν για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviazoom.gr, ο Νίκος Γεωργάτος θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Συλλόγου...

Ο γνωστός έμπορος είχε κριθεί και επικριθεί έντονα κατά την διάρκεια της προεδρικής του θητείας, όπως στις 16 Ιουνίου του 2014, όταν κατήγγειλε δημόσια, κινέζικες επιχειρήσεις αλλά και εταιρείες - κολοσσούς, (Κριμάτογλου ΑΕ, JUMBO AEE, INTERSPORT ATHLETICS AEE) που δεν συμμορφώθηκαν την ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, με την τοπική ομοιοεπαγγελματική Συλλογική Σύμβαση που αφορά στην αργία των καταστημάτων της πόλης της Χαλκίδας.

Η κίνηση του αυτή που περιέχει και την έννοια του ρίσκου, προκάλεσε ωστόσο θετικές αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα εμπόρων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι θα παίξει ακόμη και ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών, αν και εφόσον επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει υποψήφιο τον Ν. Γεωργάτο.

Δείτε την επίμαχη καταγγελία
12/06/2014

"Ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας, καταγγέλει τα καταστήματα εκείνα που δεν συμμορφώθηκαν με την τοπική ομοιοεπαγγελματική Συλλογική Σύμβαση που αφορά στην αργία των καταστημάτων της πόλης της Χαλκίδας, τη Δευτέρα 9 Ιουνίου.

 

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, επιθυμούν να καταγγείλουν την άρνηση επιχειρήσεων, να συμμορφωθούν με την Υπουργική Απόφαση που αφορά την τοπική αργία του Αγίου Πνεύματος.
 

Όπως έχουμε ανακοινώσει με την υπ΄αριθμ. 19102/1469/3-6-2009 απόφαση της τότε Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1153/B/15-6-2009 κηρύχθηκε η από 26/4/2007 Τοπική Ομοιοεπαγγελματική Συλλογική Σύμβαση, που αφορά στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα της Χαλκίδας.
 
Ως εκ τούτου, κάθε χρόνο την ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, τα καταστήματα της Χαλκίδας παραμένουν κλειστά.
 
Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι υπήρξαν καταστήματα που επιδεικτικά αγνόησαν την αργία της 9ης Ιουνίου 2014, κρατώντας τα καταστήματα τους ανοιχτά και μάλιστα απασχολώντας υπαλλήλους.
 
Καταγγέλουμε τις τρεις κινέζικες επιχειρήσεις στην οδό Χαλκίδας-Νέας Αρτάκης (YONGJ IAN YAN TOY YAN NIA, XIA XIAO BO BENGWU, CHINA TOWN-XU SIXUN AMIN), καθώς επίσης και τις εταιρείες INTERSPORT ATHLETICS AEE, JUMBO AEE και Κριμάτογλου ΑΕ.

Οι επιχειρήσεις αυτές εκμεταλλευόμενες την αργία κερδοσκόπησαν εις βάρος των υπόλοιπων καταστημάτων.

Σας παρακαλούμε λοιπόν να διενεργήσετε την απαραίτητη έρευνα για την υπόθεση αυτή και να πράξετε τα δέοντα, έτσι ώστε να μη συμβούν ξανά ανάλογα περιστατικά που διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς και οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA