Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σε κύκλωμα δουλεμπόρων: Οι επίορκοι αστυνομικοί εμπλέκουν τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Μανώλη Γρηγοράκη - Όλοι οι διάλογοι - «φωτιά» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σε κύκλωμα δουλεμπόρων: Οι επίορκοι αστυνομικοί εμπλέκουν τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Μανώλη Γρηγοράκη - Όλοι οι διάλογοι - «φωτιά»

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ
Αποκαλύψεις - φωτιά έβγαλε η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ - Αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών σε κύκλωμα δουλεμπορίας - Το κύκλωμα επίορκων στην ΕΛ.ΑΣ. τοποθετούσε αξιωματικούς όπου ήθελε - Αξιωματικός Αλλοδαπών: «Πρέπει να φέρεται τον Γρηγοράκη στο Αλλοδαπών». Ιδιώτης: «Ναι, έτσι θα γίνουν τα πράγματα».

Διάλογοι… καθαίρεσης αξιωματικών και του Πανούση, καταγράφονται σε 90 σελίδες περίληψης των απομαγνητοφωνήσεων συνομιλιών ανάμεσα σε ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιωτών, που συνεργάζονταν με δουλεμπόρους.

Οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να έχουν την ισχύ «πολιτικής παρέμβασης» για τον… διωγμό του Γιάννη Πανούση, την αποστρατεία «ενοχλητικών» αξιωματικών και τις τοποθετήσεις άλλων.

Ενδεικτικές είναι μερικές από τις συνομιλίες ανάμεσα στον «χοντρό», όπως αποκαλούσαν τον αξιωματικό, που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και τον 67χρονου ιδιώτη, που είχε φυλακιστεί στο παρελθόν.

Οι διάλογοι - φωτιά και το γράμμα «Γ» που αντιστοιχεί στον Μανώλη Γρηγοράκη, πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας...

Στις 3 Μαρτίου 2015, ο αξιωματικός του Αλλοδαπών συνομιλεί με τον ιδιώτη:

Αξιωματικός: Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το Αλλοδαπών ο Φ………(προηγούμενος διοικητής) και πρέπει να απομακρυνθεί ακόμη ένας υποδιευθυντής. 
Πρέπει να αναλάβει ο Γ………. και πρέπει να απομακρυνθούν και δύο σύμβουλοι του υπουργού.

Ιδιώτης: Συμφωνώ έτσι θα γίνει και να δεις και ότι και η πολιτική ηγεσία θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση

Μετά τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και πριν τις τοποθετήσεις έχει καταγραφεί μία άλλη συνομιλία.

Ιδιώτης: Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.

Αξιωματικός: Πρέπει να φέρεται τον Γ……….. στο Αλλοδαπών.

Ιδιώτης: Ναι έτσι θα γίνουν τα πράγματα

Το σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει από αυτές τις συνομιλίες, είναι το γεγονός ότι πολλές από τις επιδιώξεις τους έγιναν πραγματικότητα, όπως η τοποθέτηση του Μανώλη Γρηγοράκη, ο οποίος τελικά ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής

Δηλάδή, ο προηγούμενος και μη «αρεστός» διοικητής του Αλλοδαπών αποστρατεύτηκε και τη θέση του πήρε ο αξιωματικός που μνημόνευαν στις συνομιλίες τους.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο κ. Πανούσης, που κάνει λόγο για «παρέκκλιση, εκτροπή της δημοκρατίας», έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, κάτι που έχει ζητήσει και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA