Ο Διονύσης Τσακνής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Διονύσης Τσακνής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ

Ο Διονύσης Τσακνής νέος πρόεδρος της ΕΡΤ
Ο τραγουδιστής Διονύσης Τσακνής θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, ενώ διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Λάμπης Ταγματάρχης - Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ θα αποτελείται ακόμη από τους Νίκο Τρανό (εικαστικό, καθηγητή της σχολής καλών τεχνών), Έλλη Παπακωνσταντίνου (σκηνοθέτης) και Μιχάλη Γρηγορίου (συνθέτης). Οι άλλες δυο θέσεις του επταμελούς διοικητικού συμβουλίου θα καλυφθούν από δύο εκπροσώπους των εργαζομένων, που θα επιλεγούν μέσω εκλογών.
 

Το νέο διοικητικό συμβούλιο επιλέχθηκε μετά από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε στις 29 Απριλίου 2015 ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, όπως προβλεπόταν στο νέο νόμο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 
Συνολικά κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από τη πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους.

Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων προέκυψε η επιλογή των υποψηφίων που θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας οπότε και το νέο Δ.Σ. θα αναλάβει τα καθήκοντά του προκειμένου αμέσως να ξεκινήσει και η επιστροφή των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν οι εξής:
 
Πρόεδρος του Δ.Σ.: Διονύσης Τσακνής
Διευθύνων Σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης
Μέλος: Μιχάλης Γρηγορίου
Μέλος: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μέλος: Νίκος Τρανός

Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA