Ωμός εκβιασμός στην Ελλάδα: Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 7 Ιουλίου - Όριο ανάληψης 60 ευρώ την ημέρα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ωμός εκβιασμός στην Ελλάδα: Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 7 Ιουλίου - Όριο ανάληψης 60 ευρώ την ημέρα!

Ωμός εκβιασμός: Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 7 Ιουλίου - Όριο ανάληψης 60 ευρώ την ημέρα!
Κλειστές για έξι εργάσιμες ημέρες, από την Δευτέρα 28-6 έως και την Δευτέρα 6-7 και ανώτατο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ τα 60 εύρω στο πλαίσιο των ελέγχων κεφαλαίων στις τραπεζικές συναλλαγές...

Αυτό αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε για πέντε ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξετάσει τις εισηγήσεις του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας προς το υπουργείο Οικονομικών και να εγκρίνει τα σχετικά μέτρα. Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναρτήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο ΦΕΚ και τέθηκε σε ισχύ.

Στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά τον περιορισμό στις τραπεζικές συναλλαγές με τίτλο «τραπεζική αργία βραχείας διαρκείας».

Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν απαραίτητες μετά την απόφαση της EKT, να αφήσει στα ίδια επίπεδα το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA.

Κατά την τραπεζική αργία τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό και θα έχει πρόσβαση σε αυτά μόνον το προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της πράξης και την προετοιμασία για την επανέναρξη των συναλλαγών με το κοινό μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.

Τα ΑΤΜ θα μείνουν κλειστά έως την Δευτέρα το μεσημέρι περίπου για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες αναβάθμισης.

Eιδική μέριμνα θα υπάρξει για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τις τραπεζικές συναλλαγές. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους, τα οποία θαλειτουργήσουν για το σκοπό αυτό.

Κανονικά θα καταβάλονται και οι μισθοδοσίες στους λογαριασμούς, αλλά θα ισχύει το όριο ανάληψης για τουε εργαζόμενους.

Χωρίς περιορισμούς οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αλλά και οι συναλλαγές από απόσταση (ηλεκτρονικής τραπεζικής − Web Banking −ή συναλλαγές διά της ηλεφωνίας), για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας, δηλαδή για πληρωμές σε πίστωση λογαριασμού που τηρείται στην Ελλάδα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA