Χαλκίδα: Η Ελένη Μιτζιφίρη για το δημοσίευμα του eviazoom.gr που μιλάει για την πληρωμή των καθαριστριών - Νέα επίθεση σε Χρήστο Παγώνη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Η Ελένη Μιτζιφίρη για το δημοσίευμα του eviazoom.gr που μιλάει για την πληρωμή των καθαριστριών - Νέα επίθεση σε Χρήστο Παγώνη

Χαλκίδα: Η Ελένη Μιτζιφίρη για το δημοσίευμα του eviazoom.gr που μιλάει για την πληρωμή των καθαριστριών - Νέα επίθεση σε Χρήστο Παγώνη
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, Ελένη Μιτζιφίρη απέστειλε επιστολή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του eviazoom.gr, με αφορμή το δημοσίευμα του site "Χαλκίδα: Επιτέλους! Πληρώθηκαν οι καθαρίστριες των σχολείων!"

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Α’/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. (με αφορμή δημοσίευμά σας).

Οι ανωτέρω πληρώνονται από το ίδρυμα νεότητας σε χρόνο που αυτό καταθέτει τα χρήματα στις εκάστοτε σχολικές επιτροπές, οι οποίες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων και τον φορέα χρηματοδότησης.

Ο συγκεκριμένος φορέας δεν επιχορηγεί με το 100% το ποσό που πρέπει να καταβληθεί με αποτέλεσμα, παρανόμως, να χρησιμοποιούνται χρήματα από τις τακτικές επιχορηγήσεις των νομικών προσώπων τα οποία αφορούν αποκλειστικά τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και ότι αφορά την ασφάλεια των μαθητών.

Η πρότασή μου , να καταβάλλονται μηνιαίως τόσο στις καθαρίστριες των σχολείων όσο και στους εθελοντές τροχονόμους από τον Δήμο και η επιστροφή στα ταμεία του, ποσό που δεν ξεπερνούσε τις 25.000 ευρώ μηνιαίως, δεν έγινε δεκτή από τον κο Παγώνη με την προφανή δικαιολογία του ‘’ χρήματα δεν υπάρχουν’’… Να σημειωθεί ότι, για τα άλλα δύο ΝΠΔΔ , καταβάλλεται μηνιαίως σε μορφή τακτικής επιχορήγησης το ποσό των 90.000 ευρώ…

Η δεύτερη πρότασή μου ήταν να δοθεί μια έκτακτη επιχορήγηση για την κάλυψη αναγκών του νομικού προσώπου και όχι των σχολείων, φυσικά και αυτή δεν έγινε δεκτή.

Στο διά ταύτα και στην επιχορήγηση για τον μήνα Ιανουάριο που είχε όπως προανέφερα , καταβληθεί αλλά όχι στο 100% της κάλυψης έστω και του ενός μήνα πληρωμής των καθαριστριών.

Δύο περιπτώσεις, ή θα περίμενα την επιχορήγηση από τους ΚΑΠ ή θα μου δινόταν η έκτακτη επιχορήγηση την οποία κατηγορηματικά αρνιόταν ο κος Παγώνης.

Στην συνέχεια όμως, τα καύσιμα της σχολικής επιτροπής , για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων, πέρασαν με τον διαγωνισμό στον Δήμο.

Για την ιστορία, δύο διαγωνισμοί γίνονται ναι μεν δια μέσου του Δήμου, αλλά πληρώνονται οι προμηθευτές από τους ΚΑΠ της σχολικής επιτροπής , καύσιμα και είδη καθαριότητας.

Ο Δήμος χρωστούσε στον προμηθευτή καυσίμων από δικές του ανάγκες και ο προμηθευτής ήθελε μέχρι τις 18 Μαρτίου, ημέρα του δημοτικού συμβουλίου να μην πηγαίνει ούτε στα σχολεία πετρέλαιο, σαν μέσο πίεσης για την τακτοποίηση των μη τακτοποιημένων οικονομικών εκκρεμοτήτων από πλευράς Δήμου.

Έρχεται λοιπόν το ΝΠΔΔ και καλύπτει αυτό το κενό, μέχρι ψήφισης από το δημοτικό συμβούλιο και από τον φόβο μην μείνουν χωρίς θέρμανση τα σχολεία.

Στη συνέχεια τα χρήματα τα επιπλέον που είχαν παρακρατηθεί από τα πετρέλαια δεν μου δόθηκαν, υπήρχε το κενό για την τακτοποίηση των καθαριστριών και όλη αυτή η μετά λασπολογία προς το πρόσωπό μου.

Και διερωτώμαι… η καταβολή των επιπλέον παρακρατηθέντων χρημάτων στην σχολική επιτροπή ήταν απλά μια ανά κοινοποίηση στο ορθό της απόφασης της δημοτικής επιτροπής Παιδείας που όπως στην πορεία φάνηκε δεν ήταν καθόλου δύσκολο να γίνει.

Η ‘ πλάτη’ μπήκε από το νομικό πρόσωπο προς τον Δήμο και ποτέ επί της θητείας μου το αντίθετο.

Ακόμη και το ποσό των 10.000 ευρώ που μου υποσχέθηκε ο ίδιος ο κος Παγώνης ότι θα δοθούν για τα σχολεία που λειτούργησαν σαν εκλογικά κέντρα τη 25η Ιανουαρίου, όταν στο άγχος μου και στην αγωνία μου για να μην μείνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο εν’ ώρα λειτουργίας τους , ήρθα σε συνεννόηση με τους Διευθυντές να μην ανοίξουν την θέρμανση κάτι που φυσικά θα λειτουργούσε εις βάρος του την ημέρα των εκλογών και φυσικά εις βάρος μου κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.

Αγαπητοί αναγνώστες,

Το περιβόητο θέμα με την μη πληρωμή του ενός μήνα των καθαριστριών των σχολικών μονάδων, ήταν κάτι που είχε σχέση με την λειτουργία τόσο της δημοτικής επιτροπής παιδείας, την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, τον τρόπο που θα κόβονταν τα δελτία αποστολής από τον προμηθευτή καυσίμων, τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μα πάνω απ’ όλα και όλους την μη απόφαση του κου Παγώνη για καταβολή έκτακτης επιχορήγησης προς το ΝΠΔΔ της σχολικής επιτροπής που θα έλυνε νομίμως όλα τα προβλήματα.

Την αυτοκριτική μου, να είστε βέβαιοι ότι την έχω κάνει, όπως και τα εκατοντάδες μηνύματα στήριξης , από τους διευθυντές και διευθύντριες των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, του ευρύτερου Καλλικρατικού Δήμου, που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους, τα κρατάω και γι’ αυτά ακριβώς θα συνεχίζω να αγωνίζομαι."

Ελένη Μιτζιφίρη Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Χαλκίδα: Σε «παγωμένο κλίμα» η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - Ο Χρήστος Παγώνης διέγραψε την Ελένη Μιτζιφίρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλκίδα: Η Ελένη Μιτζιφίρη παραιτήθηκε και «καρφώνει» τον Παγώνη - «Αντι να διαθέσουν χρήματα στα σχολεία, σπαταλούν χιλιάδες ευρώ σε κινητά, αυτοκίνητα και καρναβάλια»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA