Αποκάλυψη: Έσβησαν πρόστιμο 1,4 εκατ. ευρώ από επιχειρηματία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αποκάλυψη: Έσβησαν πρόστιμο 1,4 εκατ. ευρώ από επιχειρηματία!

Αποκάλυψη: Έσβησαν πρόστιμο 1,4 εκατ. ευρώ από επιχειρηματία!
Μέλη Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Υπ. Οικονομικών ελέγχονται ποινικά για ακύρωση προστίμων ύψους 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος επιχειρηματία.
 
Για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία ελέγχονται μέλη της Επιτροπής για την Επίλυση Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, που έκαναν δεκτή την προσφυγή γνωστού επιχειρηματία, κατά προηγούμενων αποφάσεων των αρμόδιων Φορολογικών Αρχών, με τις οποίες του είχαν επιβληθεί πρόστιμα, συνολικού ύψους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ, για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων.
 

Ως ηθικός αυτουργός στην παραπάνω πράξη ελέγχεται κι ο επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της πώλησης κοσμημάτων.
 

Η υπόθεση ερευνήθηκε από τις δικαστικές Αρχές, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία άνδρα που εμφανίστηκε με την ιδιότητα του συνταξιούχου εφοριακού. 

Τα επιβληθέντα πρόστιμα συνδέονταν με επιστροφές ΦΠΑ από πωλήσεις πολυτελών ρολογιών σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ καταλογίστηκαν για τις οικονομικές χρήσεις 1999/2000 και 2000/2001.
 

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι αποφάσεις επιβολής προστίμων αφορούσαν δύο εταιρείες, στις οποίες ο εμπλεκόμενος επιχειρηματίας εμφανίζεται ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πρώτης και διαχειριστής της δεύτερης. Κατά τις ίδιες πηγές, η παραπάνω Επιτροπή, κατά πλειοψηφία, με απόφαση που ελήφθη το Σεπτέμβριο του 2013, «εντελώς αδικαιολόγητα και αβασάνιστα» έκανε δεκτή την προσφυγή, ακυρώνοντας τα πρόστιμα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA