Βασιλικό: H εταιρεία SABO A.B.E.E. έκανε την έκπληξη στην Ελλάδα - 41,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2014! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βασιλικό: H εταιρεία SABO A.B.E.E. έκανε την έκπληξη στην Ελλάδα - 41,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2014!

Βασιλικό: H εταιρεία SABO A.B.E.E. έκανε την έκπληξη στην Ελλάδα - 41,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2014!
Τον μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από ιδρύσεώς της , κατέγραψε η SABO A.B.E.E. παρά την κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Η SABO ιδρύθηκε το 1984 και δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, κατασκευή και εμπορία ολοκληρωμένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων καθώς και στην εμπορία ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, για μια ευρεία γκάμα εφαρμογών.

Είναι μια καθετοποιημένη εταιρεία με εξαγωγικό προσανατολισμό και παρουσία σε 44 χώρες ανά τον κόσμο, η οποία παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις κατασκευής εργοστασίων «με το κλειδί στο χέρι», ξεκινώντας από τον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης και συνεχίζοντας στην ανάλυση του εδάφους, το σχεδιασμό, την κατασκευή, εγκατάσταση και συντήρηση όλων των μηχανημάτων που απαιτούνται για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο

Κατά το 2014, η SABO πέτυχε βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών και επίτευξη των στρατηγικών της στόχων για επέκταση και εδραίωση σε νέες αγορές για ακόμα ένα έτος.

Βασικός παράγοντας που συνεισέφερε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των οικονομικών μεγεθών, σε αντίθεση με την οικονομική συγκυρία που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι ο ισχυρός εξαγωγικός προσανατολισμός, αφού το σύνολο σχεδόν του κύκλου εργασιών (97%) πραγματοποιείται σε αγορές του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του 2014 η SABO A.B.E.E. ολοκλήρωσε 17 έργα κατασκευής και εκσυγχρονισμού εργοστασίων κεραμοποιίας, σε 8 διαφορετικές χώρες (Ρωσία, Αλγερία, Κουρδιστάν, Μεξικό, Ελβετία, Ρουμανία, Σουδάν, Τουρκία), ενώ δραστηριοποιήθηκε και σε 5 νέες γεωγραφικές αγορές (Βραζιλία, Περού, Μαλαισία, Κίνα και Λευκορωσία), φτάνοντας τις 44 χώρες συνολικά, όπου έχει παραδώσει έργα.

O κύκλος εργασιών κατά την χρήση 2014 ανήλθε σε 41,2 εκατ. ευρώ έναντι 40,0 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 3,0%. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 13,5 εκατ. ευρώ από 11,3 εκατ. ευρώ την χρήση 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 19 %. Παράλληλα το μικτό περιθώριο κέρδους κατέγραψε σημαντική άνοδο κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες και ανήλθε σε 33% έναντι 28% της προηγούμενης χρήσης. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBIDTA) διαμορφώθηκαν σε 9,1 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το 2013. Τέλος τα κέρδη προ φόρων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 30 % και ανήλθαν σε 6,9 εκατ. ευρώ έναντι 5,3 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Αξιοσημείωτη επίσης είναι τόσο η σημαντική μείωση του δανεισμού, που διαμορφώθηκε σε 6,8 εκατ. ευρώ την 31/12/2014 από 12,8 εκατ. ευρώ την 31/12/2013 όσο και το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των εργασιών που ανέρχεται σε 44 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία αναφέρονται στο σύνολο της χρήσης 2014, λαμβάνοντας υπόψη τις δραστηριότητες πριν και μετά τον διαχωρισμό της παραγωγικής δραστηριότητας από αυτή των συμμετοχών, που έλαβε χώρα την 30η Μαΐου 2014.

Φέτος, έχοντας αναλάβει νέα έργα σε Αλγερία, Ιράν, Λευκορωσία, Περού, Μαρόκο, Κολομβία και Τουρκία η SABO A.B.E.E., συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού για ανάπτυξη, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, με την ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Βραζιλία και νέων παραγωγικών μονάδων σε Ρωσία, Ιράν και Ινδία.

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής της παραμένει η επέκταση και εδραίωση σε νέες αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, αγορές στις οποίες διαφαίνονται πολύ σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές.

Παράλληλα όμως, η Εταιρία εξελίσσει δυναμικά και τον τομέα ρομποτικών συστημάτων σε εφαρμογές διακίνησης και συσκευασίας προϊόντων, όπου έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες με γνωστές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες όπως η DEMO και η VIOSER αλλά και τον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, όπου κατά την διάρκεια της έκθεσης IFAT στην Άγκυρα, παρουσιάστηκε η νέα συνεργασία της SABO με την πολωνική Trymet, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνέργειες στην ανάπτυξη μηχανολογικών λύσεων για έργα επεξεργασίας απορριμμάτων.

Για το σύνολο της χρήσης 2015, η Διοίκηση αισιοδοξεί ότι θα αποτελέσει ακόμη ένα έτος καταγραφής επιτυχημένων αποτελεσμάτων, με τους βασικότερους λόγους που συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση να συνοψίζονται στον υψηλό εξαγωγικό προσανατολισμό, στην διείσδυση σε νέες γεωγραφικές αγορές αλλά και στο υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA