Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία!

Κλειστά σήμερα τα φαρμακεία!
Ρολά έχουν κατεβάσει σήμερα τα φαρμακεία όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το δίκτυο διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί μιλούν για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθερωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν, θα «αποβεί εις βάρος τους», καθώς «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία».

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση το Σάββατο, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του, καθώς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις του χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής απέδωσε στην εμμονή των θεσμών την προωθούμενη απελευθέρωση του δικτύου διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ. Όπως είπε, το θέμα έχει ανακύψει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, λόγω των θεσμών «οι οποίοι έχουν εμμονές δυστυχώς, οι οποίες δεν εξηγούνται», αφού η Ελλάδα έχει 11.500 σημεία πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ και «δεν υπάρχει πρόβλημα στο θέμα του ανταγωνισμού».

Ανέφερε ακόμη πως μπορούν να μπουν «δικλείδες» για το κόστος των ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ, ώστε στην πράξη «αυτή η εμμονή των θεσμών να μην υλοποιηθεί». «Το παλεύουμε μέχρι τελευταία στιγμή» διαβεβαίωσε και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να πωλείται στα σούπερ μάρκετ ό,τι συνταγογραφείται.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA