Σκύρος: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του Υδατοδρομίου (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σκύρος: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του Υδατοδρομίου (ΦΩΤΟ)

Σκύρος: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του Υδατοδρομίου (ΦΩΤΟ)
Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Υδατοδρόμιο Σκύρου και τον Παράκτιο Μικτό Σταθμό Καυσίμων στο Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου...

Η Πρώτη Έγκριση στην Ελλάδα για μεικτό σταθμό καυσίμων!

Η εξέλιξη αυτή καθιστά το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου το Πρώτο Λιμάνι στηΝ Ελλάδα που έχει το Πράσινο Φως (ΑΔΑ: 76ΞΟΟΡ10-Ψ75), για να αρχίσει η κατασκευή του Υδατοδρομίου Σκύρου από Ιδιωτικό Φορέα (Hellenic Seaplanes S.A) . H Ίδια εταιρεία θα αναλάβει τη λειτουργία και την εκμετάλλευση του Υδατοδρομίου βάσει του αποτελέσματος του –πρώτου στη Χώρα- Διαγωνισμού που διενέργησε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου τον Απρίλιο του 2014.
Σκύρος: «Πράσινο φως» για την κατασκευή του Υδατοδρομίου (ΦΩΤΟ)
Παράλληλα το Λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου θα είναι το πρώτο Λιμάνι που θα διαθέτει υπερσύγχρονο μεικτό σταθμό καυσίμων (Σκαφών και Οχημάτων) με ανάδοχο την CORAL Α.Ε (Shell licensee), ανάδοχο που προέκυψε από τον Διαγωνισμό που διενέργησε το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου τον Σεπτέμβριο του 2014. Μετά την ήδη εγκεκριμένη μελέτη των περιβαλλοντικών όρων του παράκτιου σταθμού καυσίμων, σύντομα θα ακολουθήσει η οριστική αδειοδότηση του.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, από το 2008 δεν διαθέτει ούτε ένα υπάλληλο αλλά μόνο Διοικητικό Συμβούλιο. Το 2012 «κουρεύτηκε»το αποθεματικό του κατά 73% κατά την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Χρέους και πέτυχε- μετά από πολύμηνο αγώνα- την διατήρησή του ως Κρατικό ΝΠΔΔ, όταν την Άνοιξη του 2013 επιχειρήθηκε η κατάργηση του.

Η μέχρι τώρα πορεία του αποδεικνύει με πράξεις την ορθότητα των επιλογών του.

Μέσα σε Εθνικό κλίμα ύφεσης, το Λιμάνι της Λιναριάς βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, έχει αυξήσει κατά 479% τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής την τελευταίοι 4ετία, προσελκύει επενδύσεις, θεωρείται το Πρότυπο Δημόσιο Λιμάνι της Χώρας, ενώ απέσπασε Αργυρό Βραβείο Περιβάλλοντος το 2015, και Χρυσό Βραβείο Τουρισμού 2015 για την συνεισφορά του στον εισερχόμενο Τουρισμό.

Οι Επενδύσεις του Υδατοδρομίου Σκύρου και του Παράκτιου μεικτού Σταθμού Καυσίμων αναμένεται να εκτινάξουν την επισκεψιμότητα και τον Τουρισμό της Σκύρου σε όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και της Αναπτυξιακής πορείας της Χώρας.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου το οποίο έχει εξαιρετική συνεργασία με τις αναδόχους εταιρείες, οφείλει και πολλά στους υπαλλήλους και τα στελέχη της Δ/σης Νομικών προσώπων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας για την ταχύτητα των διαδικασιών και των εγκρίσεων αλλά και των κοινών προσπαθειών για επιτυχημένα αποτελέσματα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA