Dirfys Marathon 2015: θα διασχίσουν τα πανέμορφα μονοπάτια της Στενής για καλό σκοπό! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Dirfys Marathon 2015: θα διασχίσουν τα πανέμορφα μονοπάτια της Στενής για καλό σκοπό!

Dirfys Marathon 2015: θα διασχίσουν τα πανέμορφα μονοπάτια της Στενής για καλό σκοπό!
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σε συνεργασία με τον σύλλογο Δόξα Διρφύων-Μεσσαπίων...

Ο σκοπός της διοργάνωσης χαίρει φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με τα έσοδα από τις συμμετοχές να διατίθενται στον Πανευβοϊκό Σύλλογο Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού "Καλός Σαμαρείτης", για την αγορά ενός ψηφιακού μαστογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος.
 

Ο ορεινός ημι-μαραθώνιος στο βουνό της Δίρφυς είναι ένας αγώνας που έρχεται να δώσει ένα όνομα και μια υπόσταση στο άθλημα του ορεινού τρεξίματος στους ορεινούς όγκους της κεντρική Εύβοιας. Το Dirfys Marathon θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το 2015, ελπίζοντας να γίνει θεσμός στους αγώνες του είδους του.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 δίνεται λοιπόν το ραντεβού για τον μοναδικό αυτό αγώνα, όπου κάθε αγωνιζόμενος καλείται να τρέξει στον ορεινό μαραθώνιο “Στο βουνό του Ναού της Ήρας”. Λέγεται πως κατα την αρχαιότητα υπήρχε στην κορυφή της Δίρφυς, ο ναός της Ήρας, σε ανάμνηση των γάμων της με τον Δία.

Αγωνιζόμενοι και λάτρεις του βουνού θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στους αγώνες 29χλμ και 13χλμ, δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό στις απαιτητικές διαδρομές της Δίρφυς. Στον αγώνα αυτό, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τα μοναδικά μονοπάτια του αισθητικού δάσους της Στενής, μέσα σε πλατάνια, οξυές, καστανιές, έλατα και πεύκα, με τρομερές εναλλαγές στα τοπία απο καταπράσινα μονοπάτια, μέχρι αλπικά γυμνά τοπία όσο πλησιάζουμε στην κορυφή της Δίρφυς.

Το όρος Δίρφυς λέγετε πώς υπήρξε κάποτε ηφαίστειο, γεγονός που μας μαρτυρά το κωνικό του σχήμα, ενώ δεν είναι τυχαίο πως πολλοί την αποκαλούν “Μικρό Φούτζι”.

Όσοι τολμηροί επιλέξουν τη διαδρομή των 29χλμ θα έχουν την δυνατότητα να “σκαρφαλώσουν” ως την ψηλότερη κορυφή της Εύβοιας στα 1743μ απολαμβάνοντας την θέα του Ευβοϊκού κόλπου, του Αιγίου, με θέα τα νησία Σκύρο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο.

Σε καθαρή μέρα μπορεί κανείς να δει μέχρι και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, αλλά και τις κορυφές της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Υμηττού, του Παρνασσού, του Ξηροβουνίου αλλά και του Ευβοϊκού Ολύμπου.

Όσοι διαλέξουν την διαδρομή των 13κμ θα διασχίσουν τα πανέμορφα μονοπάτια της Στενής κινούμενοι εντός των ορίων του αισθητικού δάσους της Στενής με σημαντικές εναλλαγές στα τοπία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA