Τράπεζες: Ανάσα για επιχειρήσεις που έφθασαν στο «κόκκινο» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τράπεζες: Ανάσα για επιχειρήσεις που έφθασαν στο «κόκκινο»

Τράπεζες: Ανάσα για επιχειρήσεις που έφθασαν στο «κόκκινο»
Χαλαρώνει το ασφυκτικό πλαίσιο για τις εισαγωγές και παίρνουν ανάσα χιλιάδες επιχειρήσεις που έφτασαν στα όριά τους λόγω της τραπεζικής αργίας...

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα δημιουργηθούν ειδικές υποεπιτροπές σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα προκειμένου να εξετάζουν τα αιτήματα των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με το εξωτερικό.

Το 70% των αιτημάτων για εμβάσματα επιχειρήσεων θα αποφασίζεται από τις τράπεζες. Το ανώτατο όριο των ημερήσιων συναλλαγών ανεβαίνει από τα 50 στα 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, κάθε φυσικό πρόσωπο που θέλει να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας δικαιούται να έχει μαζί του έως 2.000 ευρώ μετρητά, ανά ταξίδι.

Παράλληλα, οι ναυτιλιακές εταιρίες μπορούν να σηκώνουν από τις τράπεζες έως 50.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι τα χρήματα αυτά προέρχονται από εμβάσματα από το εξωτερικό. Το μέτρο θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας.

Βραχνάς για την αγορά είναι και οι επιταγές που έληξαν στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ή λήγουν τις επόμενες μέρες.

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα το νέο επταήμερο για το οποίο θα υπολογίζεται σωρευτική ανάληψη έως 420 ευρώ στο τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ΕΡΤ1

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA