Χαλκίδα: Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» Κέρκυρας θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Χαλκίδα: Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» Κέρκυρας θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής

Χαλκίδα: Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» Κέρκυρας θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα τιμήσει φέτος, η Χαλκίδα, την Πολιούχο και Προστάτιδά της Αγία Παρασκευή, το διήμερο, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, με εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν, η Περιφερειακή Ενότητα Ν. Εύβοιας, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ).

Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής, φέτος, θα πλαισιωθεί με την παρουσία της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» Κέρκυρας στη Χαλκίδα, 90 μέλη της οποίας θα τιμήσουν την Πολιούχο μας, δίνοντας παράλληλα μια ξεχωριστή συναυλία στην πόλη μας.

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ενενήντα μέλη (90), με τον Αρχιμουσικό, Σωκράτη Άνθη, της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», και εξήντα μέλη (60) της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Χαλκίδας, με το μαέστρο Πέτρο Πρόκο, θα συνοδεύσουν παιανίζοντας, τη Λιτανεία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, με τη συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, Ηλιουπόλεως κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Η Ιερά Πομπή θα καταλήξει στο «Στρογγυλό» της Παραλίας, για την καθιερωμένη δέηση.

Η Φ.Ε. «Μάντζαρος» θα συνοδεύσει την Ι. Εικόνα και κατά την επιστροφή της Πομπής στον Ιερό Ναό της Πολιούχου.

Πρόγραμμα Λιτάνευσης Ιεράς Εικόνας
 

‘Ωρα 20:30 – Έξοδος από Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής
Διαδρομή Λιτανείας: Σταμάτη – Τζαβάρα (άνοδος) – Βάκη – Κώτσου – Παπαναστασίου – Βενιζέλου – Στρογγυλό Παραλίας
 

‘Ωρα 21:00 – Δέηση, στρογγυλό παραλίας
Διαδρομή επιστροφής: Βουδούρη – Λιάσκα – Τζαβάρα – Ιερός Ναός Αγ. Παρασκευής

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ι. Ανήμερα, του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 11.30 το πρωί, τα ενενήντα μέλη της Φ.Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θα παρελάσουν στην παραλία Χαλκίδας, από το Κόκκινο Σπίτι έως την παλαιά γέφυρα και εν συνεχεία θα επιστρέψουν στο στρογγυλό, όπου θα πραγματοποιήσουν μουσική επίδειξη.

ΙΙ. Το βράδυ της Κυριακής, στις 21.15, στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι), θα δοθεί μεγάλη συναυλία προς τιμή της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, από την Φιλαρμονική Εταιρεία «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Σωκράτη Άνθη.

Είσοδος Ελεύθερη για το κοινό.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA