ΥΠΟΙΚ: «Προβοκάτσια» τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΥΠΟΙΚ: «Προβοκάτσια» τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων

ΥΠΟΙΚ: «Προβοκάτσια» τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων
«Προβοκάτσια» χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times το οποίο κάνει λόγο για «κούρεμα» τουλάχιστον 30% σε καταθέσεις άνω των 8.000 ευρώ.

Το υπουργείο κάνει λόγο για υπονόμευση του δημοψηφίσματος της Κυριακής και της λαϊκής ετυμηγορίας και ζητεί από τους FT «να ανακαλέσουν το ψευδέστατο δημοσίευμα», επισημαίνοντας ότι η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά «αυτή τη νοσηρή είδηση».

Για «κακόβουλες φήμες» που έχουν ήδη διαψευσθεί από την Λ. Κατσέλη, κάνει λόγο σε μήνυμά του στο twitter και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, χαρακτήρισε «πλήρως ανυπόστατο» το δημοσίευμα των FT.

Σημείωσε επίσης ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα αφού ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που συνεδριάζει την ίδια μέρα και με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Τρίτης, θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA