Η εταιρεία «Ευβοϊκή Ζύμη Α.Β.Ε.Ε.» απαντά στις καταγγελίες του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η εταιρεία «Ευβοϊκή Ζύμη Α.Β.Ε.Ε.» απαντά στις καταγγελίες του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας

Η εταιρεία «Ευβοϊκή Ζύμη Α.Β.Ε.Ε.» με ανακοίνωση που απέστειλε στο eviazoom.gr, απαντά στις καταγγέλιες του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας που μιλούν για δύο απολύσεις εργαζομένων  και μη πληρωμή των δεδουλευμένων...

"Έκπληξη προκαλεί η αυθαίρετη και ανεύθυνη δήλωση του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας, καταγγέλλοντας μία επιχείρηση που διαχρονικά έχει στηρίξει και αναπτύξει την τοπική κοινωνία της Εύβοιας. 

Αυθαίρετη, διότι χωρίς να γνωρίζουν τα γεγονότα αναπτύσσουν μία φιλολογία που συχνά χρησιμοποιούν τέτοιες οργανώσεις ώστε να συσπειρώσουν τα ελάχιστα και απογοητευμένα από τη δράση τους μέλη. Ανεύθυνη, διότι φλυαρούν εκ του ασφαλούς και με πρωτοφανή άγνοια των γεγονότων που συνταράσσει την ελληνική οικονομία σήμερα.

Η ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων ανταγωνιζόμενη μεγάλες εταιρίες κολοσσούς όπως την ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Ε., ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και άλλες τέτοιες εταιρίες οι οποίες χαίρουν στήριξης κ προστασίας από μεγάλους Χρηματοοικονομικούς και Επιχειρηματικούς Ομίλους. 

Η ανάπτυξή της ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε. ήταν πάντα ιδιωτική υπόθεση δύο συνεταίρων και άμεσα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας στηρίζοντας και προσφέροντας ουσιαστικό έργο. Παρά το εχθρικό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία 5 χρόνια όχι μόνο δεν έχει προβεί σε απολύσεις αλλά έχει προσλάβει προσωπικό τη στιγμή που οι περισσότερες εταιρίες του κλάδου συρρικνώνονται με σκοπό την βελτιστοποίηση των οικονομικών τους μεγεθών.

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των τελευταίων κυβερνήσεων και τις πρωτοφανής για την ελληνική οικονομία εξελίξεις, η ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε. έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων της. Ουδέποτε έχει υπάρξει καθυστέρηση της ακεραίας καταβολής των δεδουλευμένων με παράλληλη εξόφληση όλων των εργατικών εισφορών. Μοναδική καθυστέρηση της καταβολής της μισθοδοσίας υπήρξε το μήνα Ιούλιο κατά την τραπεζική αργία και η οποία αντιμετωπίστηκε με μετρητοίς προκαταβολές προς διευκόλυνση των εργαζομένων. 

Σήμερα, έχουν καταβληθεί όλοι οι μισθοί, Εισφορές καθώς και ακέραια οι αποζημιώσεις των απολυμένων εργαζόμενων. Επίσης, η Εταιρία έχει ασφαλίσει όλο το προσωπικό με ιδιωτικό Ομαδικό Συμβόλαιο Υγείας παρά τις συνεχείς αυξήσεις κόστους και την κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων που τέτοια συμβόλαια τύχαιναν μέχρι το 2014.

Επιπλέον, για τις πολυσυζητημένες επιδοτήσεις που έχει λάβει η Εταιρία, αρκεί να σημειώσουμε ότι από το 2013 έχουν καταβληθεί ιδιωτικά κεφάλαια των μετόχων ύψους 235.000€ για συμμετοχή σε Πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ Ι» που ενώ έχει ουσιαστικά κλείσει, δεν έχει αποδώσει ούτε 1€ σε αυτήν. Παρά τις εξαγωγές που πραγματοποιεί η ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε. δεν έχει λάβει ούτε 1€ για επιστροφή ή συμψηφισμό ΦΠΑ. Ενώ προσλαμβάνει άτομα μέσω ΟΑΕΔ από το 2014 δεν έχει λάβει ούτε 1€ αποζημίωση.

Εντύπωση πραγματικά προκαλεί η στοχευμένη επίθεση που δέχεται η Εταιρία σε μια τέτοια κρίσιμη εποχή. Η ιδέα ότι μία ιδιωτική επιχείρηση θα πρέπει να λειτουργεί με χαρακτήρα μη-κερδοσκοπικού ιδρύματος ή ως δημόσια υπηρεσία είναι πιο ανεύθυνο και επιβλαβές για τους εργαζομένους της παρά τα όσα αδίκως της προσάπτουν. 

Για να συνεχίσει την δραστηριότητά της, ο κάθε επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να αξιολογεί το οικονομικό περιβάλλον και να λαμβάνει εγκαίρως μέτρα ώστε να προφυλάξει τόσο τα δικά του συμφέροντα όσο και των υπαλλήλων του. Μάχεται δε μόνος του σε αυτή τη χώρα χωρίς συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες, επενδύει δικά του κεφάλαια και τεχνογνωσία, έρμαιος των συνεχώς ανακυκλούμενων νόμων, διατάξεων, ρευμάτων και κυβερνήσεων χωρίς να έχει ουσιαστικό λόγο στην διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής. Δε μπορεί να ενοχοποιείται η ιδιωτική επιχειρηματικότητα ειδικά όταν αυτή αποτελεί το μοναδικό παραγωγικό και ανταποδοτικό μέσον της ελληνικής οικονομίας. 

Η ΕΥΒΟΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε. θα συνεχίσει να εκτελεί τις εργασίες της με προγραμματισμένες ευθυγραμμίσεις στο συνεχώς διφορούμενο οικονομικό περιβάλλον διασφαλίζοντας τόσο την δική της διαβίωση όσο και των εργαζομένων της. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA