Αλαλούμ με τα διόδια - Πληρώνουν κανονικά οι ψηφοφόροι | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αλαλούμ με τα διόδια - Πληρώνουν κανονικά οι ψηφοφόροι

Αλαλούμ με τα διόδια - Πληρώνουν κανονικά οι ψηφοφόροι
Ένα απίστευτο μπάχαλο έχει προκληθεί σχετικά με τα διόδια σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία ενώ είχε συμφωνηθεί να είναι σήμερα ανοιχτά λόγω των εκλογών, παραμένουν κλειστά.

Έτσι, οι ψηφοφόροι που ταξιδεύουν και διέρχονται από τα διόδια, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, καλούνται να καταβάλουν κανονικά το αντίτιμο.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Ο κ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε, αποκάλυψε ότι προς έκπληξή του στα διόδια Αφιδνών από όπου πέρασε ο κόσμος πλήρωνε κανονικότατα παρότι υπήρχε εντολή για το αντίθετο.

Μάλιστα, όπως είπε, ενημέρωσε την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, η οποία τον ευχαρίστησε και τον διαβεβαίωσε πως θα επιληφθεί του θέματος.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών, υποστηρίζει ότι ζήτησε από τις 29 Αυγούστου με επίσημο έγγραφο προς το υπουργείο Υποδομών «τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια».

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του, για την ελεύθερη διέλευση των εκλογέων από τους σταθμούς διοδίων της χώρας».

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Ενότητα, κάνει λόγο για «ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο υπουργείο Εσωτερικών ανέμεναν τη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχαν την πληροφορία ότι οι εταιρείες διαχείρισης των διοδίων είχαν συμφωνήσει για την ελεύθερη διέλευση, με εξαίρεση αυτές που λειτουργούν την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Η τελευταία, ωστόσο, (Γέφυρα Α.Ε.) παρέχει έκπτωση στους ψηφοφόρους με κάρτα για διέλευση και επιστροφή εντός 10 ωρών με κόστος 13,50 ευρώ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA