Με λαμπρότητα άρχισαν τα «Δημήτρια» στη Χαλκίδα - Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με λαμπρότητα άρχισαν τα «Δημήτρια» στη Χαλκίδα - Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας (ΦΩΤΟ)


Με λαμπρότητα άρχισαν τα «Δημήτρια» στη Χαλκίδα - Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας (ΦΩΤΟ)
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην Πόλη της Χαλκίδος οι Εορταστικές Εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ονομασία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», τα οποία έχουν πλέον καταστεί θεσμός ιερός και σεβάσμιος για την Τοπική μας Εκκλησία, εδώ και 23 χρόνια...

Στις Εκδηλώσεις αυτές, υπάρχει η ευλογημένη παράδοση να μεταφέρεται μία από τις ιστορικές και σεβάσμιες Ιερές Εικόνες της Παναγίας μας, για να συνεορτάσει με τον Άγιο Δημήτριο.
 
Με προεξάρχοντα, λοιπόν, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, η Πόλη της Χαλκίδος υποδέχθηκε, στα πλαίσια των φετινών ΚΒ΄ Δημητρίων 2015, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 το ιερό Εικόνισμα της Παναγίας από την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού Χαλκίδος.
Η ιερά Εικόνα ήρθε με μικρό πλεούμενο από το Λευκαντί (παραλία του Βασιλικού) έως την Χαλκίδα, όπου στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου έγινε η επίσημη υποδοχή και στη συνέχεια, στην παρακείμενη πλατεία Ηρώων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ανέπεμψε ιερά Δέηση και ευχαρίστησε την Υπεραγία Θεοτόκο για την μεγάλη ευλογία που επεφύλαξε στο Λαό της Χαλκίδος, ενώ παράλληλα προέτρεψε όλους να εναποθέσουν τις ελπίδες τους στο Θεό, αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, όσες φορές το Γένος εμπιστεύθηκε τον εαυτό του στην προστασία Του και στην προστασία της Μητρός Του, ξεπέρασε όλους τους κινδύνους και τις απειλές.
Παράλληλα, συνεχάρη τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη, Εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού με τους συνεργάτες τους, για την ευλογημένη συνεργασία τους στην διοργάνωση των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ.
 
Στη συνέχεια η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, εψάλη η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου, από τους ηδυμόλπους Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε και άλλους Ιεροψάλτες της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι στα φετινά ΔΗΜΗΤΡΙΑ θα έχουμε και μία μεγαλύτερη ευλογια, την υποδοχή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία φυλάσσεται από αιώνες στην Βασιλική και Σταυροπηγιακή, Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, η οποία θα γίνει δεκτή με τιμές Αρχηγού Κράτους και την αρμόζουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 5.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Βασιλικό της Χαλκίδος, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα έως το απόγευμα της Κυριακής 25ης Οκτωβρίου 2015, οπότε στις 6:30 το απόγευμα θα μεταφερθεί επισήμως στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.
 
Τέλος, παρουσίασε επισήμως τον υποψήφιο προς χειροτονία θεολόγο και μουσικό κ. Δημήτριο Παπαθανασίου, συνεργάτη της Ενορίας (εκκλησιαστικό επίτροπο, κατηχητή, διευθυντή της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Μητροπολιτικού Ι. Ναού), ο οποίος σε ώριμη ηλικία έλαβε την απόφαση να αφιερωθεί στην διακονία του Θεού, ως άγαμος Κληρικός και να εγκαταβιώσει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων.
 
Οι Εκδηλώσεις των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, στις οποίες καθημερινά τελούνται Ιερές Ακολουθίες, Θείες Λειτουργίες, Ιερές Παρακλήσεις και Ιερές Αγρυπνίες καθώς και ποικίλες πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, σημαίνουν, κάθε χρόνο, πνευματικό συναγερμό στην Πόλη μας, αλλά και ευρύτερα στην Ιερά Μητρόπολη, αφού ο Μητροπολιτικός μας Ναός αποτελεί το κέντρο της Λατρευτικής προσφοράς της Εκκλησιαστικής μας Κοινότητος, μέσα από την καθημερινή επιτέλεση της Θείας Λειτουργίας, την τέλεση Ιερών Αγρυπνιών, την καθημερινή διακονία του θείου λόγου από έμπειρους και φωτισμένους ιεροκήρυκες, την τέλεση των Ακολουθιών του νυχθημέρου και την απόδοση των Ύμνων από έμπειρους και καταρτισμένους Ιεροψάλτες.
 
Όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν για όλους μας, σημαντικές δυνατότητες προσεγγίσεως στο γεγονός της Εκκλησίας, το οποίο σημαίνεται και κατεξοχήν φανερώνεται στα Ιερά Μυστήρια και την συνεχή προσευχή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA