Επιχειρήσεις: «Καμπάνα» 2.500€ για μη έκδοση απόδειξης 0,50€ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επιχειρήσεις: «Καμπάνα» 2.500€ για μη έκδοση απόδειξης 0,50€

Επιχειρήσεις: «Καμπάνα» 2.500€ για μη έκδοση απόδειξης 0,50€
Ηπιότερο καθεστώς προστίμων ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου για τις παραβάσεις φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον νόμο 4337/2015 για τα προαπαιτούμενα μέτρα του μηνός Οκτωβρίου...

Τα υπέρογκα αυτοτελή πρόστιμα που επιβάλλονταν για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων, για έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, καθώς επίσης και για αποδοχή εικονικών τιμολογίων αποτελούν παρελθόν! 

Εξαίρεση από τον κανόνα αυτό προβλέπεται μόνο στις περιπτώσεις μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων που εντοπίζονται να μην έχουν εκδώσει λιγότερες από 10 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το νέο καθεστώς προστίμων που ισχύει από τις 17 Οκτωβρίου είναι επαχθέστερο, καθώς προβλέπει την επιβολή ενός ενιαίου προστίμου 2.500 ευρώ, ακόμη κι εάν η αξία κάθε απόδειξης που δεν εκδόθηκε είναι μερικά λεπτά του ευρώ! 

Ουσιαστικά, αν μια μικρή επιχείρηση (π.χ. ένα αρτοποιείο ή ένα περίπτερο) εντοπιστεί μετά από επιτόπιο φορολογικό έλεγχο να μην έχει εκδώσει μία απόδειξη αξίας 0,50 ευρώ θα της επιβληθεί πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς το πρόστιμο θα ήταν 250 ευρώ. 

Ταυτόχρονα, αν μια μεγάλη επιχείρηση (π.χ. ένα μεγάλο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης) εντοπιστεί να μην έχει εκδώσει 1.000 αποδείξεις αξίας 80 ευρώ η καθεμία θα πληρώσει και πάλι πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς θα πλήρωνε 30.000 ευρώ!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA