«Η Τροχαία δεν θα αφήσει τα τρακτέρ να μπουν στο Σύνταγμα», λέει το Μαξίμου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Η Τροχαία δεν θα αφήσει τα τρακτέρ να μπουν στο Σύνταγμα», λέει το Μαξίμου

Ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη έχουν χρόνο για χάσιμο, δήλωσε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση σε σύντομο χρόνο - Σημείωσε, δε, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.

Όπως επιπλέον επισήμανε: «οι εστίες αστάθειας πολλαπλασιάζονται και δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης. Οι όποιες διάφορες μπορούν και πρέπει να γεφυρωθούν. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των θεσμών».

Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε πως «ο διάλογος με τους αγρότες δεν μπορεί να γίνει από μηδενική βάση», στέλνοντας μήνυμα στους αγρότες.

Επεσήμανε μάλιστα ότι οι προτάσεις των αγροτών θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη γενικότερη κατάσταση της χώρας.

Για την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για τα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι η αστυνομία δεν θα επιτρέψει να μπουν τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι στάση ανοχής. Είναι στάση κατανόησης και αποδοχής στο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε για την προειδοποίηση των αγροτών ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.

«Σήμερα, όμως, είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών, που είπαν ότι δεν θα κατέβουν με τρακτέρ διότι θέλουν να προσέλθουν σε έναν διάλογο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Αλλά πρέπει και να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω και ανέβω με ένα αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο, νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας και νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό» είπε η κ. Γεροβασίλη.

«Αυτοί που τους αγκαλιάζουν είναι αυτοί που κάποτε τους λοιδορούσαν. Πολύ σύντομα οι αγρότες θα καταλάβουν ποιοι θέλουν τις βέλτιστες λύσεις και ποιοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια στην πλάτη τους», είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι οι αγρότες δεν γίνεται να αδιαφορούν για την οικονομική κατάσταση της χώρας και ούτε για τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.Η κ. Γεροβασίλη γνωστοποίησε επιπλέον την τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός με την Άγκελα Μέρκελ σε σχέση με το προσφυγικό.

Θέμα της συνομιλίας ήταν οι επαφές της Μέρκελ στην Τουρκία για το προσφυγικό, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία δεν τέθηκε θέμα κοινών περιπολιών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA