Χαλκίδα: Στη «φάκα» της αστυνομίας επικίνδυνη εγκληματική ομάδα - Χειροπέδες σε δύο πασίγνωστους Χαλκιδέους (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Στη «φάκα» της αστυνομίας επικίνδυνη εγκληματική ομάδα - Χειροπέδες σε δύο πασίγνωστους Χαλκιδέους (ΦΩΤΟ)

Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας κατείχαν και διέθεταν προς πώληση, μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, ενώ επιπλέον εμπλέκονται σε υποθέσεις διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών & πλαστογραφίας...

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την Τετάρτη (13-04-2016) το μεσημέρι σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα δύο (2) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 41 & 63 ετών, μία 42χρονη υπήκοος Ουκρανίας και μία 44χρονη υπήκοος Ρωσίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, περί όπλων & περί αλλοδαπών, καθώς και για πλαστογραφία. 
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με κατοχή και πώληση ποσοτήτων αδασμολόγητου καπνού από τον 41χρονο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, χώρος μεγάλος έκτασης, περιφραγμένος με τσιμεντένια μάνδρα ύψους (3) μέτρων, ιδιοκτησίας του 41χρονου, ο οποίος χρησιμοποιούταν από τους δράστες ως μέρος απόκρυψης και υλοποίησης της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ανωτέρω χώρο, όπου εντοπίσθηκαν οι δύο (2) άνδρες & η 42χρονη, η οποία στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή της στη χώρα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε διάφορους χώρους:

· (605) κιλά αδασμολόγητου καπνού,

· πλήθος δοχείων που περιείχαν χρώματα βαφής μετάλλου & ξύλου, συνολικού βάρους (12) τόνων,

· (1) ζεύγος πλαστές κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας,

· (1) πλαστό μπλοκ τριπλότυπων δελτίων αποστολής,

· (1) διαρρηγμένο χρηματοκιβώτιο,

· διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και

· (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 44χρονης.

Επιπλέον, βρέθηκαν (1) κυνηγετικό όπλο, (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και (3) ξύλινες σφραγίδες άλλων επιχειρήσεων, η κατοχή και η προέλευση των οποίων διερευνάται. 
Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 41χρονου, εντός της οποίας εντοπίσθηκε η 44χρονη, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

· (4) κιλά & (300) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,

· (6.900) κενά σιγαροφυσίγγια,

· (1) ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, που ανήκουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί η κλοπή του σε περιοχή των Αθηνών, καθώς και

· (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας από έτερο ίδιο όχημα ιδιοκτησίας του 41χρονου, η κατοχή του οποίου διερευνάται.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν ενωθεί τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, με σκοπό την πώληση αδασμολόγητου καπνού, ενώ όπως προέκυψε ενέχονται τουλάχιστον σε δύο (2) κλοπές - διαρρήξεις, καθώς και στην υπόθεση κλοπής του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που είχε αφαιρεθεί από την περιοχή των Αθηνών.

Αναλυτικότερα, οι δράστες είχαν αφαιρέσει τον τελευταίο μήνα, από αποθήκη εταιρείας χρωμάτων, τα ανωτέρω δοχεία που περιείχαν χρώματα, συνολικής αξίας (45.500) ευρώ, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχο τους, ενώ όσο αφορά το διαρρηγμένο χρηματοκιβώτιο, το είχαν αφαιρέσει από πρατήριο υγρών καυσίμων, μαζί με χρηματικό ποσό και πλήθος πακέτων τσιγάρων.

Οι ανωτέρω ποσότητες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (609) κιλών & (300) γραμμαρίων, θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως η εγκληματική δραστηριότητα των μελών της ομάδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA