Αλιβέρι: Δείτε την υπέροχη εξοχική κατοικία που δημιούργησε η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αλιβέρι: Δείτε την υπέροχη εξοχική κατοικία που δημιούργησε η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη (ΦΩΤΟ)

Αλιβέρι: Δείτε την υπέροχη εξοχική κατοικία που δημιούργησε η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη (ΦΩΤΟ)
H Ναταλία Κοκοσαλάκη ζει και εργάζεται στην Ελλάδα - Η Ναταλία απέκτησε πολύτιμη εμπειρία δουλεύοντας με διακεκριμένους αρχιτέκτονες της Ευρώπης, σε οίκους όπως οι: Enrique Miralles Benedetta Tagliabue στη Βαρκελώνη, Ellis Williams στο Λονδίνο και decaArchitecture στην Αθήνα...  

Αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι το κοντινό Αλιβέρι όπου η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη (Natkoko Studio) δημιούργησε μια μοναδική κατοικία όπου δόθηκε έμφαση στους εξωτερικούς χώρους, καθώς ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την ανακαίνιση μόνο αυτών.

Ένας διαβρωμένος μονολιθικός όγκος ήταν η αφετηρία του σχεδιασμού αυτής της κατοικίας ο οποίος στεγάζει την πισίνα, την αυλή και το bbq.

Το ζητούμενο ήταν τα 110 τ.μ. της κατοικίας να είναι όσο πιο εργονομικά σχεδιασμένα γινόταν, ώστε να φιλοξενούνται και επισκέπτες και κυρίως η ευρύτερη οικογένεια του ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα να υπάρχει πρόβλεψη ώστε με απλές παρεμβάσεις να μεγαλώσει η κατοικία στο μέλλον.
Οι πρώτες ύλες σε όλη την κατοικία είναι εμφανείς, όπως το μπετόν, τα βράχια που προέκυψαν από την εκσκαφή του κτιρίου, η τσιμεντοκονία που καλύπτει τις υπόλοιπες επιφάνειες. Επιπλέον, η κατοικία είναι και οικολογική αφού εγκαταστάθηκαν φωτοβολταϊκά και δεξαμενές συλλογής νερού.

Αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη
http://www.nataliakokosalaki.gr/

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA