Αρτάκη: Πλήθος κόσμου τίμησε τον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αρτάκη: Πλήθος κόσμου τίμησε τον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι που βρίσκεται στο λιμάνι της Νέας Αρτάκης, παρουσία πλήθους κόσμου,γιορτάσθηκε το διήμερο 19 και 20 Μαΐου η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων - Η ανακομιδή και μετακομιδή των λειψάνων έγινε στα χρόνια του αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ του Κομνηνού (1081-1118 μ.Χ.) και πατριάρχου Νικολάου Γ’ του Κυρδινιάτη (1084-1111 μ.Χ.). Το ιερό λείψανο του Αγίου μεταφέρθηκε στο Μπάρι της Ιταλίας, επειδή οι Τούρκοι κατέλαβαν την πόλη των Μύρων και οι κάτοικοι φοβήθηκαν μήπως οι άπιστοι το καταστρέψουν.

Την παραμονή της γιορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και στην συνέχεια έγινε η περιφορά της εικόνας, ενώ, την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 
Παρών στις εκδηλώσεις στην Νέα Αρτάκη ήταν και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Νίκο Γεωργαλά, την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ Κατερίνα Κυριακού – Καλαμιώτη και την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Αρτάκης Ρούλα Ματζάνα. Μάλιστα, την παραμονή, η γιορτή πλαισιώθηκε και με μουσικό πρόγραμμα από την Χορωδία του ΚΑΠΗ Νέας Αρτάκης την οποία ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης συνεχάρη, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, όπως και τους μουσικούς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA