Elbisco: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη Χαλκίδα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Elbisco: Επένδυση 20 εκατ. ευρώ στη Χαλκίδα!

Σε επένδυση 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Elbisco A.E., στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του τριετούς επενδυτικού της πλάνου, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ...

Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2018, δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και αυξάνοντας την παραγωγική της δυνατότητα κατά 40%.

Οι πρόσθετες ποσότητες παραγωγής, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, θα κατευθυνθούν σε εξαγωγές προς την ευρωπαϊκή αγορά, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες συνεργασίας με μεγάλες εταιρείες και αλυσίδες λιανεμπορίου.

Η νέα γραμμή παραγωγής θα κατασκευαστεί στη Χαλκίδα με επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων της Elbisco, καθώς η εταιρεία έχει ήδη εξαντλήσει τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία περιθώρια δόμησης στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι.

Όπως σημειώνεται στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι στην παραγωγή φρυγανιάς θα συνεχίσουν στη νέα μονάδα, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Η Εlbisco έχει επίσης, προβλέψει ένα ειδικό πρόγραμμα Εθελούσιας Αποχώρησης, με «πολύ ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, προκειμένου να στηρίξει όσους εργαζόμενους επιλέξουν να μη συνεχίσουν στη νέα γραμμή παραγωγής».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Elbisco, Δημοσθένης Ραμαντάνης, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, λειτουργώντας μέσα σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, η ELBISCO επιτυγχάνει θετικές επιδόσεις και ταυτόχρονα, θωρακίζει τη μελλοντική της ανάπτυξη μέσα από σημαντικές επενδύσεις. Σήμερα, συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, προκειμένου να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες στην ελληνική και κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά. Η δημιουργία της νέας γραμμής παραγωγής φρυγανιάς θα μας επιτρέψει να επιδιώξουμε ένα άλμα εξωστρέφειας, που θα δημιουργήσει πρόσθετη αξία για την εταιρεία, για τους εργαζομένους της και για την ελληνική οικονομία»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA